← Terug naar overzicht

Mooiste woonplekken in Leiden

Als ik door Leiden, dan fiets zie ik zoveel mooie plekken waar ik graag zou willen wonen. Dit zijn vooral plekken waar ik met mijn huidige budget alleen nog maar van kan dromen. Vandaag deel ik deze mooiste woonplekken met jullie!

Het Rapenburg

Laten we meteen beginnen met de bekendste en mooiste gracht van Leiden, het Rapenburg. Langs de gracht staan veel statige gebouwen en herenhuizen. De kozijnen van de monumentale panden zijn allemaal donkergroen en crème/wit geschilderd. Op het Rapenburg vind je naast studentenhuizen, het Academiegebouw, het Rijksmuseum van oudheden en de Hortus Botanicus.

Het Plantsoen

Al eerder beschreef ik het plantsoen als een perfecte plek voor een lente picknick. Daarnaast is het plantsoen ook een top plek om te wonen. Langs het plantsoen staan prachtige huizen die uitkijken op het park. Eigenlijk heb je gewoon een hele grote achtertuin.

De Nieuwe Rijn/Vismarkt/Botermarkt

De Nieuwe Rijn is ten eerste supergelegen namelijk midden in het centrum. Alles is dus te voet te bereiken. De huizen kijken uit op de kerk, de Koornbrug, de markt (op woensdag en zaterdag) en alle terrassen op het water. Kortom, een hele gezellige plek om te wonen.

Eén van de Leidse hofjes

Leiden heeft heel veel hofjes, met als bekendste St. Annahofje. De hofjes hebben een kleine binnenplaats met daar omheen kleine woningen. Dit geeft bijna een dorpsgevoel. In sommige hofjes zijn ook een aantal studenthuizen. Zo heeft DUWO ook een studentenhuis in een hofje.

De haven

Wat veel mensen niet weten is dat Leiden een kleine haven heeft. Hier zijn ook heel veel leuke woningen. Deze kijken uit op de historische bedrijfsvaartuigen. De haven is ook niet heel ver van het centrum.

Ben je opzoek naar een woning in Leiden? Dan kan deze Facebookpagina en DUWO jou misschien helpen.

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op