← Terug naar overzicht

Zomerse hotspots in Leiden

De zomer begint eraan te komen. Dit betekent dat het weer hoog tijd wordt om alle zomerse hotspots in en rondom Leiden in het zonnetje te zetten. Van recreatiegebieden tot leuke terrassen.

De Vlietlanden

Vlietland (300 hectare) is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland! Voor de actievelingen zijn de mogelijkheden hier eindeloos. Fietsen, kamperen, varen, wandelen, vissen… het kan hier allemaal. Daarnaast zijn de meren ook ideaal om even af te koelen. De strandjes zijn perfect om te werken aan je zomerse kleurtje. 

Openluchtzwembad de Vliet

Dit bad is een van de weinige openluchtzwembaden in de regio van Leiden. Hier kan je van eind april tot begin september genieten van het 50-meter-bad, de hoge glijbaan van 49 meter lang en de grote ligweide voor de warme zomer dagen. Een superleuke plek om heen te gaan om het vakantiegevoel te beleven in eigen land.

De Leidse grachten

Eerlijk gezegd is dit natuurlijk niet echt een ‘hotspot’. Maar zeker wel een activiteit die je sowieso moet doen in de zomer, namelijk varen over de Leidse grachten. Samen met een groep vrienden een bootje huren, biertjes, hapjes en een muziekje en dan heb je de perfecte zomerdag. Onderweg kun je genieten van al het moois wat Leiden je te bieden heeft.

Noordwijk aan zee

Ook al ligt het strand niet in Leiden…. Dit is toch echt een zomerse hotspot van veel Leidenaren. Met het openbaar vervoer ben je met een halfuurtje in Noordwijk. Naast zandkastelen bouwen kan je hier ook heerlijk vertoeven bij één van de vele strandtenten. Aantal bekende zijn de Branding, Bries en Witsand. Hier kan je terecht voor een kopje koffie in de ochtend tot dansjes & drankjes in de avond.

Meer studentennieuws

Delftse studenten op vakantie
Abonneren op