← Terug naar overzicht

Zo richt je betaalbaar en origineel je kamer in!

Als student heb je natuurlijk niet heel veel geld om je kamer in te richten. Toch wil je dat je kamer er leuk uitziet, zodat je mensen kunt ontvangen zonder je te schamen. Wij hebben daarom een paar leuke tips voor je om goedkoop én origineel je kamer in te richten!

Bouw zelf je interieur met pallets!

Heb jij nog pallets thuis liggen of ken je mensen die ze nog hebben liggen? Zorg dan dat je ze niet weggooit! Je kan hier namelijk de tofste dingen mee maken zoals een box spring. Een standaard box spring is vrij duur om aan te schaffen, maar pallets niet! Naast een box spring, kun je ook denken aan een koffietafel of zelfs een schoenenrek. Je kunt het dus zo gek niet verzinnen of je kunt het wel maken met pallets. Kijk voor meer inspiratie om je kamer met pallets in te richten op deze interieurwebsite.

Benut de ruimtes

Studentenkamers zijn nou niet altijd de grootste kamers. Toch wil je er het liefst zo veel mogelijk in kwijt. Benut de ruimtes daarom zo efficiënt mogelijk. Je kunt dan denken aan een hoogslaper waaronder je een bureau kwijt kunt om te studeren of opberglades onder je bed waar je jouw spullen kwijt kunt. Ook kun je planken aan de muur hangen zodat je niet een grote kast hoeft te plaatsen. Tenslotte kan je jouw kamer een stuk groter laten ogen door een grote spiegel te plaatsen!

Gratis of tweedehands spullen

Als je al je spullen nieuw koopt, ben je vaak een grote smak geld kwijt. Vraag daarom eerst eens rond bij familie en vrienden; misschien hebben zij nog wel spullen die je kan overnemen. Ook kan je vaak gratis spullen vinden op websites als marktplaats en gratisaftehalen. Dit kan je een hoop geld schelen wat je weer aan andere leuke dingen kunt uitgeven.

Vergelijken

Voordat je de eerste de beste bank die je tegenkomt aanschaft, is het handig om eerst eens te kijken of deze ergens anders goedkoper is. Door goed de producten te vergelijken kun je zo best wat geld besparen! Dit geld ook voor je kamer zelf: als je denkt dat je teveel betaald kijk dan eens naar een antikraakwoning. Zo woon je voor weinig en heb je ook meer geld over voor het inrichten van je kamer!

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op