← Terug naar overzicht

Hoe vind je voor september een kamer?

Het hebben van een eigen stek is een unieke ervaring tijdens je studententijd. Maar hoe fiks je nu een studentenkamer voordat je aan je studie begint?
Wij geven je hier een aantal tips die je kunnen helpen jouw ultieme kamer te vinden voor een mooi studentenprijsje!

Wat is je budget?

Voordat je op zoek gaat naar jouw eigen stulpje is het belangrijk eerst te bedenken wat je budget is. Tip: maak een lijstje met jouw vaste lasten en inkomen van een maand. Hierdoor krijg je beter inzicht in wat je ongeveer kan besteden aan je kamer en kan je gerichter zoeken. Zorg dat dit zo volledig mogelijk is en vraag je ouders anders eventueel om hulp. Daarnaast moet je op nog een aantal dingen letten wanneer je op zoek gaat naar een kamer. Zo moet je goed kijken of de prijs inclusief of exclusief is. Het is zonde wanneer je jouw ultieme kamer hebt gevonden en er nog veel kosten bijkomen. Hierbij moet je denken aan gas, water, licht en natuurlijk internet. Om jouw huur en andere leuke uitgaven te bekostigen kan je ook een bijbaan nemen.

In welke stad wil je wonen?

Naast dat je je studie al hebt gekozen is het belangrijk om te kijken in welke stad je wil wonen. Nu kan je kiezen voor de stad waar je studie zelf is of één die daar dichtbij ligt. Dit kan zeker uitmaken wat betreft het bepalen van de huurprijs van jouw kamer. Wanneer je iets buiten het centrum gaat wonen zullen de huurprijzen aanzienlijk lager liggen. Maar wil je toch graag in het centrum zitten voor aan mooi studentenprijsje? Kijk dan eens bij antikraakwoningen!

Het zoeken naar een leuke woonruimte kan soms nog wel een hele klus worden. Maak daarom genoeg lijstjes wat jij voor ogen hebt en waar je eventueel ook van af wil zien. Al met al moet jij tevreden zijn met je plekje en naast een fijne en mooie kamer blijven genieten van de fijne terrasjes met huisgenoten. Want geef toe: af en toe een biertje (of een paar) moet kunnen toch?

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op