← Terug naar overzicht

Wat moet je allemaal doen als je gaat verhuizen naar een andere stad?

Ga jij na de vakantie verhuizen naar jouw studentenstad? Dan heb je nog veel te regelen! Misschien is het toch iets meer dan je had verwacht... Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met dingen die je moet doen als je gaat verhuizen naar een andere stad!

Huurmogelijkheden

Nu jij eindelijk het ideale nederige stulpje voor jezelf hebt gevonden, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen rondom de huur. Zorg bijvoorbeeld dat alle papieren in orde zijn en dat je goede afspraken hebt gemaakt met je huisbaas. Huur je momenteel een huis? Zorg dan dat je deze huur op tijd stopzet. Je wil natuurlijk niet dubbel gaan betalen. Kijk ook even voor de zekerheid of er huurtoeslag mogelijk is bij jouw nieuwe woning, scheelt toch een hoop centjes!

Abonnementen

Gas, licht, electra en alles wat jij er graag bij wil hebben. Is dit al bij jouw huur inbegrepen? Of moet je dit misschien zelf nog regelen? Ga er even voor zitten om dit goed te bekijken. Hebben jouw huisgenoten al een internet-, televisie- of telefoonabonnement aangeschaft? Of moet jij dit zelf nog aanvragen? Je moet natuurlijk niet hebben dat je straks lekker wil Netflixen in je nieuwe huisje en dat er plotseling geen wifi is. Oeps, vergeten…

Lijstje met lidmaatschappen

Maak een lijstje met alle lidmaatschappen die je had in jouw oude stad. Was je lid bij een sportschool die niet in jouw nieuwe stad zit? Vergeet dit abonnement dan niet af te zeggen (en eventueel een nieuwe sportschool te zoeken). Wil jij graag in je eigen woonplaats en als je op bezoek gaat bij pappie en mammie sporten? Kijk dan of er een sportschool is die zich in beide woonplaatsen vestigt. Daarnaast is het misschien ook wel leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Kijk wat er bij je in de buurt is! 

Gezondheidszorg

Nu je in een andere stad woont, is het ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts en dokter. Doe dit niet pas wanneer je kwaaltjes krijgt, maar zorg dat dit van tevoren al geregeld is. Daarnaast is het ook wel handig dat je weet waar je de Eerste Hulp, het ziekenhuis, jouw tandarts en dokterspraktijk kunt vinden. Doe dus een goede tour door je nieuwe woonplaats zodat je weet waar je moet zijn.

Andere gemeente

Natuurlijk moet je jezelf wel inschrijven in jouw nieuwe gemeente. Je hoeft alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Z dat de oude gemeente ook op de hoogte is. Doe dit wel op tijd, want anders kan dit gevolgen hebben op jouw toeslagen of vergunningen. Wil je hier meer informatie over? Lees dan onze pagina over wonen

En als laatste…

Als het dan eindelijk zo ver is, zorg dan dat je al je spulletjes in verhuisdozen hebt gestopt. Er zijn een hoop nieuwe dingen die je nodig hebt, vooral als je uit huis gaat. Maak een lijstje met alles wat je nodig hebt en zorg dat je de belangrijkste dingen in huis hebt. Kies een goed verhuisbedrijf die jouw spullen vervoerd naar je nieuwe stulpje. Vergeet ook niet wat eten en drinken in huis te halen, anders moet je straks ook nog boodschappen doen na die vermoeiende verhuisdag… Succes!

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op