← Terug naar overzicht

Dagje strand rondom Leiden

Tijdens de warme dagen is het soms fijn om de stad te ontvluchten. Gelukkig ligt Leiden dichtbij de kust. Een dagje uitwaaien op het strand kan dus makkelijk. Welke stranden er rondom Leiden liggen, vertel ik hier!

Noordwijk

Al eerder vertelde ik dat Noordwijk een zomerse hotspot is voor veel Leidenaren. Een halfuurtje met de bus en je kan genieten van dit prachtige strand. Op de boulevard zijn er veel ‘instagram proof’ strandtentjes. Een foto op de schommel bij Branding Beachclub is onmisbaar op de Instagram van menig insta-meisje. Kortom, een heerlijk strand om te genieten van de zon en een heerlijke lunch bij een van de strandtenten.

Katwijk

Net als Noordwijk, is Katwijk ook uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Vanaf Leiden ben je binnen 20 minuten met de bus in Katwijk. Katwijk heeft een hele grote boulevard. Deze staat vol met hotels, restaurantjes en terrasjes. Het strand in Katwijk biedt de mogelijkheid om een stevige wandeling te maken, mee te doen met een van de vele strandsporten of een frisse duik te nemen in de Noordzee. Katwijk heeft ook een mooi duingebied. Zeker aan te raden om hier eens te wandelen. De echte sportievelingen kunnen zelf helemaal doorlopen naar Scheveningen.

Scheveningen

Dit strand is iets verder vanaf Leiden namelijk een uurtje reizen met de trein en bus of tram. Dit maakt het strand echter niet minder leuk. Scheveningen heeft een mooie pier met een reuzenrad en sinds dit jaar ook een zipline. Deze zipline is op 60 meter hoogte gespannen. Daarnaast zijn er ook verschillende strandfeestjes bij de beachclubs. Genoeg te doen dus! In dit artikel vind je nog meer activiteiten die je in Scheveningen kan doen.

Met het mooie weer in Leiden blijven? Dat kan natuurlijk ook. Ga op een van de gezellige Leidse terrassen zitten, ga goedkoop uiteten of picknicken in de mooie parken van Leiden.

Meer studentennieuws

kissing couple
Abonneren op