← Terug naar overzicht

Kamerzoektocht in Leiden

Het nieuwe collegejaar gaat binnenkort van start. Dit betekent spits in de kamerzoektocht. Een kamer zoeken of vooral een kamer vinden, blijft lastig. Zelfs in Leiden. Daarom geef ik je vandaag tips die jouw zoektocht makkelijker maken!

DUWO

DUWO heeft meerdere complexen en huizen voor studenten in Leiden. Ze bieden zowel onzelfstandige als zelfstandige woning. DUWO werkt met een wachtlijst, dus hoe langer je ingeschreven staat hoe meer kans je maakt op een kamer. Ruim op tijd inschrijven is dus om aan te raden. In onzelfstandige DUWO-woningen gebeurt het vinden van een nieuwe huisgenoot vaak gewoon via hospiteren. Pas als dit via deze weg niet lukt, dan komt de kamer op de site te staan.  Als je via de hospi de kamer krijgt, dan moet je je daarna alsnog inschrijven via DUWO. Sommige huizen hebben ook reistijdvoorrang en eerstejaarsvoorrang. Let wel dat je hierbij niet zeker bent van de woning want er zijn meerderen met deze voorrang.

Facebook

Op de facebookgroep “zoekt kamer in Leiden” worden er dagelijks advertenties gezet met huizen die een huisgenootje zoeken. Via een facebookberichtje of mail kan je iets over jezelf vertellen. Op basis daarvan bepalen de huizen dan wie zij uitnodigen om te komen hospiteren. Hier een rijtje met tips voor het beste berichtje:

Pas je berichtje aan op de advertentie. Als er bijvoorbeeld staat dat ze regelmatig samen netflixen, vertel dan wat je favoriete serie is.
Probeer origineel te zijn. Dus vertel bijvoorbeeld wat random facts over jezelf. Dus niet alleen naam, leeftijd, studie, hobby.
Maak er een grappig berichtje van. Dus vooral niet te statisch en formeel.

Makelaar

Voor mensen die hospiteren echt haten en heel lastig vinden, is de makelaar een optie. Via deze weg is het vaak wel duurder. Maar de huizen zijn meestal wel mooi en op goede locaties. Als je samen met je vriend/vriendin op zoekt bent naar een huisje is de makelaar de beste optie. Een bekende makelaar die studentenkamers aanbiedt, is Buro Hogeland.

Wil je een kamer op de mooiste plek in Leiden? Lees dan dit artikel over de mooiste woonplekken in Leiden

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op