← Terug naar overzicht

Nooit meer struggles met het drogen van je kleding

Studentensteden lost op: nooit meer struggles met het drogen van je kleding

Het drogen van kleding is voor sommigen écht een issue. Want zeg nou eerlijk: soms weet je gewoon niet wat wel of niet in de droger kan. Een ander veelvoorkomend probleem is het kwijtraken van kleding. Je stopt je sokken in de droger en krijgt maar de helft terug. Wij kennen de struggles!

Je was drogen kan op verschillende manieren. De een doet het met een droogrek, de ander stopt de was in de droger of hangt het ergens op. Maar welke was droog je nou op welke manier?

Droogrek

Een droogrek is een veilige optie. Op deze manier verlies je geen sokken! Maar het drogen gaat wel langzaam. De truc is om je droogrek op een warme en geventileerde plek te zetten. Je kan het droogrek ook in het zonlicht plaatsen voor een optimaal effect. Maar let op: het is niet handig om gekleurde was in het zonlicht te zetten! Als gekleurde was te lang in fel zonlicht staat, worden de kleuren namelijk lichter. Heb je alleen maar plek voor je droogrek in het zonlicht? Hang je kleding dan binnenstebuiten op en laat je kleding niet te lang hangen. Als je een tuin of balkon hebt, dan kan je je droogrek ook daar plaatsen. Pas alleen op voor de regen! Het droogrek is sowieso handig om kleding die niet in de droger mag te laten drogen. Dit zijn bijvoorbeeld (spijker)broeken, joggingsbroeken en bh’s.

Kleding ophangen

Draag je veel overhemden en/of jurkjes? Hang ze dan gewoon te drogen op een kledinghanger. Wanneer je dit soort kledingstukken in de droger gooit, is er namelijk een kas dat ze krimpen! Daarnaast heb je veel minder last van kreukels als je ze op een kledinghanger droogt. En dat scheelt weer strijkwerk ;). Hang ze dus gewoon op aan een hanger en hang die weer aan je deur of stoel. Op deze manier heb je ook extra ruimte op je droogrek en kan je daar meer sokken en broeken ophangen. Tip: wring je kleding eerst goed uit voordat je het ophangt. Op deze manier zit er minder water in je kleding en drogen je kleren sneller.

Droger

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de makkelijke optie: een droger. Je gooit gewoon je kleding in de droger, aanzetten en wachten. Maar… niet alle kledingstukken kunnen in de droger! Ladies: jullie bh’s kunnen er niet in. Dat weten jullie vast wel, maar better safe than sorry! Broeken (en dan vooral jeans) kunnen niet in de droger. Sommige broeken kunnen er wel in, maar als je jouw broek mooi wilt houden kan je hem beter ophangen!
In onderstaand lijstje vind je wat je nooit in de droger moet doen:

  • Badkleding
  • Panty’s
  • Hardloopschoenen
  • Kleding met hangende dingetjes (zoals pailletten)

Wat wel in de droger kan? Een heleboel! Handdoeken, baddoeken, beddengoed en katoenen kleding en ga zo maar door! Kijk vooral goed op het labeltje om te kijken of je kleding wel of niet in de droger kan. Just to be sure! Zoek je nog een droger voor in je (studenten)huis? Splash heeft speciaal voor studenten drogers voor een betaalbaar prijsje. Ze komen hem ook voor je brengen en aansluiten. Scheelt weer gedoe!

Heb je nog wastips voor je was en wasmachine nodig? Lees dan onze vorige blog! Hierin vertellen we bijvoorbeeld hoe je bepaalde vlekken uit je kleding haalt en hoe je je wasmachine fris kan houden.

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op