← Terug naar overzicht

Redenen waarom je huisgenoten nodig hebt in je leven

Redenen waarom je huisgenoten nodig hebt in je leven

Een eigen huis (kamer), een plek onder de zon en een huis bomvol drukke, gekke en uitbundige huisgenoten. Misschien zal je wel denken: hoe ga ik dit overleven? Naast de gedeelde keuken die nooit wordt schoongemaakt (wel goed voor je weerstand) en de leuke feestjes, zijn je huisgenoten de personen die je echt door de hectische jungle heen helpen, genaamd: studeren.

Eén groot feest

Studentenhuizen staan er om bekend om de vele feestjes en vieze keukens (of dat ligt misschien aan mij?). Maar je huisgenoten zullen in de loop van je studie echte vrienden voor het leven worden. Wanneer jullie bijvoorbeeld tegelijk beginnen aan een studie, doorlopen jullie eigenlijk hetzelfde proces en kunnen jullie elkaar helpen wanneer nodig.de

Wanneer je moeite hebt met een vak en een huisgenoot een studie doet in bijvoorbeeld dat ene vak. Ideaal toch?

Cocons

Natuurlijk kan het weleens gebeuren dat die deadlines in je nek hijgen en je gaat coconen.
We all have been there, echter kan dit niet voor iedereen even goed werken. Je zal het zelf misschien niet altijd door hebben maar doordat je je teveel focust op het produceren en niet zozeer op de inhoudelijke content. Je huisgenoten zijn de ideale uitkomst als het gaat om even uit je cocon te kruipen en even een biertje te doen. Hierdoor kan je je later (als je niet te veel drinkt) beter focussen op je werk.

Ontdek je plek

Misschien ben je nog helemaal nog niet zo bekend in je (nieuwe) studentenstad. Hiervoor zijn je huisgenoten ook een ideaal stap-/drink-/shopmaatje.

Kortom: je huisgenoten zijn niet alleen de mensen waarmee je samenwoont, maar ook de mensen die voor gezelligheid op de juiste momenten zorgen.

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op