← Terug naar overzicht

Handige apps voor de toekomst

Handige apps voor de toekomst

Wij studenten gebruiken onze smartphones vaak. We luisteren muziek, we gebruiken sociale media, onze agenda staat erop en we internetten vaak op onze smartphones. Er zijn dan ook genoeg praktische apps te vinden. Wij geven je daarom onze top vijf van handige apps voor in de toekomst!

1. IKEA Place

Meubelwarenhuis IKEA heeft een waanzinnig leuke gratis app uitgebracht! Met deze app kan je namelijk meubels virtueel in huis plaatsen. Nu hoef je dus niet meer naar IKEA om te checken wat je later in jouw huis zou willen hebben. De app scant de ruimte waar jij in staat en toont vervolgens meubels op ware schaal. Je kan dan zien of een bank in jouw woonkamer past of hoe een tafeltje in de woonkamer zou staan. Je kan ook een lege kamer inrichten met verschillende producten tegelijkertijd. De app is nu alleen beschikbaar voor de iPhone.

2. Duolingo

Vind je het leuk om talen te leren? Maar heb je geen zin om fysiek lessen te volgen? Dan is er Duolingo! Met deze gratis app kan je makkelijk een andere taal leren. Elke les bestaat uit spreekvaardigheid, luistervaardigheid, vertalen en meerkeuzevragen. Je ziet meteen of je een vraag goed of fout hebt beantwoord. Met de app kan je overal en altijd leren. Je hoeft je dus nooit meer te vervelen als je op de bus wacht! Je kan onder andere de volgende talen leren: Spaans, Engels, Duits, Portugees, Deens, Swahili, Grieks en voor de Game of Thrones-liefhebbers: High Valyrian. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

3. GrabJobs

Er zijn veel vacaturesites om werk te zoeken, maar tegenwoordig zijn er ook hele makkelijke apps! Wij kwamen de handige app van GrabJobs tegen. Deze app is speciaal gericht op niet-leidinggevende banen. Fijn dus als je een nieuwe bijbaan zoekt! Je kan binnen een paar minuten je eigen profiel maken en dan op zoek gaan naar werk. Je kan bijvoorbeeld een baantje zoeken in de volgende branches: retail, horeca, transport en logistiek, techniek of schoonmaak.

4. Merge

Deze app is speciaal voor koppels die samenwonen. Vooral als jullie dingen vergeten om te doen. De app is een to-do-app waar je taken kan verdelen tussen jullie twee. Er zijn vier categorieën: Home, Shop, Vote en Pay. Home is voor de huishoudelijke taken en Shop is voor de boodschappen. In Vote kunnen jullie stemmen. Stemmen? Ja, stemmen. Want dit is vast herkenbaar: jullie kunnen bijvoorbeeld niet kiezen wat jullie gaan eten. Dus dan kan je stemmen. Eten we pasta of pizza? Maar je kan ook stemmen voor andere dingen: wel of geen nieuw beddengoed kopen of wel of niet naar dat ene feestje gaan. In Pay kunnen jullie de geldzaken verdelen.

5. Stocard

Ben jij zo iemand die overal een klantenkaart van heeft? Dan sta je vast vaak bij de kassa en kan je je klantenkaart niet vinden… Althans, niet de juiste. De oplossing daarvoor is Stocard! Je kan al je klantenkaarten bewaren in een app. Je scant met de app de streepjescode van de kaart om een kopie te maken op je smartphone. In de winkel kan je de juiste klantenkaart laten zien en laten scannen. Je kan ook aanbiedingen van de winkels ontvangen op je smartphone, maar deze meldingen kan je ook uitzetten.

Dit is onze top vijf van handige apps voor in de toekomst. Heb jij nog app-suggesties die heel nuttig zijn? Stuur ons dan een mailtje!

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op