← Terug naar overzicht

De 5 beste huisdieren voor studenten

huisdieren voor studenten

Ik ben waarschijnlijk een van de weinige studenten die een hond bezit. Logisch! Want het studentenleven is soms veel te druk om voor een huisdier te zorgen. Toch zijn er een aantal huisdieren die wél studentproof zijn. Wij stelden daarom een lijstje op met de 5 beste huisdieren voor studenten!

1. Vissen

De beste optie: vissen! De meeste vissen hebben weinig aandacht nodig, hoeven maar eens in de 3 weken verschoond te worden en als het écht moet… kunnen sommige vissen zelfs 2 weken zonder eten!

2. Konijnen

Konijnen zijn natuurlijk mega cute en passen goed in een studentenhuis. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en het zijn schone dieren. Je moet ze natuurlijk wel iedere dag voeren, aandacht geven en regelmatig het hok verschonen.

3. Cavia’s

Ook cavia’s zijn erg knuffelbaar en hebben ongeveer net zoveel verzorging nodig als konijnen. Cavia’s zijn échte groepsdieren dus het is wel verstandig om er 2 te nemen. Maar dat is juist gezellig toch?!

4. Ratten

Ratten? Ja, ratten! Ik dacht hier ook niet meteen aan, maar ratten schijnen dus hartstikke aaibaar te zijn. Vooral de mannetjes zijn aanhankelijk en ook iets rustiger dan vrouwtjes. Ratten zijn net als cavia’s groepsdieren, waardoor je er minimaal 2 moet nemen.

5. Katten

Katten zijn hartstikke leuk, maar kosten ook meer tijd dan voorgaande dieren. Katten zitten niet in een hok, dus komen om aandacht vragen wanneer zij dat willen. Een huis met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel is dus een must wanneer je een kat als huisdier wil!

Wil jij graag een huisdier in je studentenhuis? Lees je dan eerst goed in en zoek op wat de nadelen van huisdieren zijn! Een huisdier houden kost vaak meer tijd dan je denkt en je moet er rekening mee houden als je bijvoorbeeld een weekend weggaat.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

lenovo laptop
acer chromebook
Abonneren op