← Terug naar overzicht

Waarom sporten en studeren een goede combi is

Na een hele dag in de collegezaal zitten, kan ik wel wat beweging gebruiken. Tijd om de hersenen te laten rusten en het lichaam lekker actief te maken. Sporten en studeren is écht wel een goede combi. En dit is waarom…

Stoom afblazen

Als ik in een drukke periode zit, dan raak ik weleens gestrest. Leren, opdrachten en tentamens maken. Ik word er moe van, geestelijk. Dus tijdens mijn tentamenweken houd ik altijd een paar middagjes per week vrij om even flink stoom af te blazen. Nergens aan denken, gewoon even lekker met gewichten smijten.

Betere schoolprestaties door sport

Door te sporten stroomt er meer bloed en zuurstof door de hersenen. Hierdoor nemen ook de stofjes noradrenaline en endorfine toe. Dat komt de stemming natuurlijk te goede en zorgt ervoor dat gevoelens van stress afnemen. Ook factoren die bijdragen aan de groei van nieuwe zenuwcellen en die de synaptische plasticiteit (de neurochemische basis voor het leren en het geheugen) vergroten, worden gestimuleerd.

(Rug)klachten

Dagenlang in houten stoeltjes zitten tijdens college en daarna thuis lekker op de bank Netflix kijken. De gemiddelde student is liever lui dan moe. Maar ik krijg hier snel klachten door: rugklachten, pijn in mijn nek en soms zelfs moeie benen. En dat niet alleen, ik word er ook nog eens supersloom van. Daarom is het echt heerlijk om na school even te sporten. Gooi die rug los en laat je spieren eens goed werken. Zo voorkom je klachten en blijf je lekker fit en fris. Neem bijvoorbeeld je sportspullen mee en ga gelijk door vanuit school, heb je dat ook meteen gehad.

Betere concentratie

Als ik mijn dagen spendeer met studeren, college, Whatsappen, in slaap vallen in de trein en Netflixen als ik thuis ben. Dan kan ik echt niet meer studeren in de avond. Dus schud jezelf even goed wakker na een schooldag met een lekkere work out en daarna ben je weer fris om huiswerk te maken. Is echt goed voor je concentratie!

Wil je (meer) gaan sporten?

Als jij wil gaan sporten, kijk dan op jouw studentenstad naar sportscholen bij jou in de buurt en ga lekker sporten!

Meer studentennieuws

Abonneren op