← Terug naar overzicht

5x: dit moet je nooit in de wasmachine doen!

Wij studenten ervaren nogal wat problemen in het huishouden. Eerder gaven we al tips om je was en wasmachine fris te houden en legden we uit hoe wasprogramma’s werken. Maar wat moet je nou nooit in de wasmachine stoppen? Je leest het hier!

1. Kleding met kots erop

Bij voorkeur zorg je dat jouw barfje gewoon netjes in het toilet belandt. Helaas kan je er als student niet omheen dat er wel is kots op je kleding zit. (Van jezelf, of nog erger: een ander.) Mocht dit nou gebeuren: gooi dan niet meteen je kleding in de was. Het is veel verstandiger om eerst de brokken van je kleding te spoelen. Bijvoorbeeld door de douchekop op de ‘schone’ kant van de stof te zetten. Op deze manier belanden de stukken niet in je wasmachine en heb je minder kans dat het zuur de stof aantast.

2. Afwasmiddel

Zal je net zien: wil je een keer de was doen, is het wasmiddel op. Wees geen slimmerik door iets anders in de plaats te gebruiken en loop gewoon even naar de supermarkt. Tenzij je een schuimparty in je huis wilt natuurlijk… Andere zepen zoals afwasmiddel en shampoo gaan namelijk heel erg schuimen door de hoge toeren van de wasmachine. Dit is trouwens ook niet al te best voor je wasmachine. Is dit onverhoopt toch gebeurd en is je wasmachine overleden? Kijk dan even bij Splash Lease. Zij verhuren witgoed voor een goede studentenprijs!

3. Pinpas, ov-chipkaart en andere pasjes

Er zijn veel succesverhalen over pasjes die het overleven, maar dit is nooit een goed idee! Door de hoge toeren en temperaturen kunnen je pasjes beschadigen en onbruikbaar worden.

4. Telefoon

Hoewel dit echt een open deur is, gebeurt het echt zó vaak. Je laat je telefoon in je broek zitten en gooit hem per ongeluk in de was. Ik kan je garanderen dat je telefoon dit niet overleeft (zelfs een iPhone 7 niet!)

5. Oplader

Om even verder te gaan op punt 4: het is ook echt niet handig om je oplader in de wasmachine te doen. Elektriciteit en water gaan nou eenmaal niet goed samen. Heb je ‘m toch per ongeluk in de wasmachine gestopt? Koop dan maar meteen een nieuwe oplader. Je zal me dankbaar zijn ;).

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op