← Terug naar overzicht

Zo behoud je een gezellige sfeer zonder de kerstversiering

De kerstdagen zijn weer voorbij en hoe graag je die kerstboom ook wil houden, het is toch echt tijd om afscheid te nemen. Maar de warme sfeer hoef je dankzij onze tips niet te missen!

Lichtslingers everywhere

Nu de kerstboom weg is, hoef je de kerstlichtjes niet gelijk op de zolder te gooien. Hang je lichtslinger ergens op of leg hem ergens neer. Op de boekenplank, voor de tv of in de keuken. Het maakt niet uit, maar sfeervol zal het zeker zijn.

Lichtbronnen

Zet niet de grootste lamp in de kamer op de hoogste stand. Dat felle licht is nergens goed voor. Als je geen fan bent van lichtslingers, dan kun je op verschillende plekken kleine lampjes zetten die weinig licht geven. Hier kun je nog leuke lampenkapjes op doen om het nog fleuriger te maken. Maar zet ook niet te veel lampjes neer, want een beetje schemer geeft een warme sfeer.

Candles zijn de key

Waxinelichtjes kun je supergoedkoop kopen en ze zijn erg sfeervol. Je kunt ze gewoon in een glas doen, een potje of wat je ook maar wil. Je kunt ook grote kaarsen kopen en die ergens in duwen, bijvoorbeeld in een leeg bierflesje. Et Viola: lekker cosy sfeertje.

Leuke meuk

Zet leuke spulletjes neer in opvallende kleuren. Bloemetjes, vaasjes, planten, fotolijstjes en nog veel meer. Als de kleur van je huis een beetje basic is, dan kun je telkens andere dingetjes neerzetten en blijft je huisje gezellig. Dit kan van alles zijn, het is maar net wat je zelf leuk vindt. Deze kleine dingetjes kunnen echt een groot verschil maken!

Muziekjes

Dit kun je natuurlijk niet zien, maar muziek zorgt zeker wel voor een betere sfeer. Als je zorgt dat er op de achtergrond altijd een song opstaat, dan wordt het vanzelf gezellig in huis. Je zult echt merken dat een achtergrondmuziekje veel doet voor je huisje!

Openhaard

Als je echt all the way wil gaan, dan moet je een open haard nemen. Want die zorgen voor de échte cosy sfeer. Maar als je geen open haard hebt, dan kun je altijd nog de open haard van Netflix aanzetten, romantisch hoor.

Veel gezelligheid

Hopelijk hebben mijn tips geholpen en heb je een heerlijk sfeertje in huis nu alle kerstspulletjes de deur uit zijn. Wil je nog meer tips over de inrichting van je huis? Lees dan ons blog: 7 tips om je kamer met beperkt budget in te richten

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op