← Terug naar overzicht

5 tekenen dat jouw huisgenoot een schoonmaakfreak is!

Het is algemeen bekend dat studentenhuizen niet echt schoon zijn. Toch zitten er een paar verborgen pareltjes tussen. Zo was mijn tweede studentenhuis altijd superschoon, omdat mijn huisgenootje C. een echte schoonmaakfreak was. Heb jij ook een echte poetsgek in je studentenhuis? Dan herken je dit zeker!

1. Ze houden meer van de stofzuiger dan van hun vriend(in)

Toen onze vijfdehands stofzuiger het begaf, kreeg huisgenootje C. natuurlijk de belangrijke taak om een nieuwe uit te zoeken. Wel binnen het budget natuurlijk, want hij moest van de huisrekening af. Ze spendeerde uren aan het zoeken naar een ‘goede’ stofzuiger die binnen het budget paste. Het werd zelfs zo erg dat haar vriend bijna jaloers werd op de toekomstige stofzuiger. Heb jij ook een huisgenoot die bff’s is met stofzuiger? Dan is hij of zij perfect om bij te klussen als schoonmaker! Verdient ook nog lekker en het is een hele flexibele bijbaan!

2. Ze hebben dezelfde schoonmaakkennis als oma

Waar je de echte schoonmaakfreak ook aan herkent zijn schoonmaaktips die zo op Oma Weet Raad terecht kunnen. Voor elke vlek heeft de schoonmaakhuisgenoot wel een oplossing. Zelfs als de pasta aan het plafond plakt na een uit de hand gelopen datediner ;).

3. Er is geen schoonmaakrooster nodig

Bijna iedereen die op kamers woont, is bekend met het gevreesde schoonmaakrooster. Tenzij je huisgenoot een echte schoonmaakfreak is! De opperschoonmaker heeft toch alleen maar kritiek als anderen schoonmaken. Daarom zal hij of zij op een zeker moment alle schoonmaaktaken op zich nemen. Super relaxed voor de anderen, maar kom je schoonmaakhuisgenoot wel een beetje tegemoet! Jullie kunnen bijvoorbeeld afspreken dat de andere huisgenoten vaker koken en boodschappen doen.

4. Ze dragen de eerbare titel ‘chef schoonmaak’

De chef schoonmaak is verantwoordelijk voor het kopen, aanvullen en gebruiken van de schoonmaakspullen. Alle andere huisgenoten gebruiken gewoon allesreiniger voor elke klus. De chef schoonmaak weet daarentegen precies welk middel voor welke schoonmaakklus is. Daarnaast zorgt hij of zij ook altijd voor schone gele doekjes in de keuken en gooit ze zelfs in de wasmachine!

5. Vrienden zijn jaloers op jullie chef schoonmaak

Als je een huisgenoot hebt die zo door kan voor een professionele schoonmaker, dan is jouw omgeving ook op de hoogte van jullie schone huis! Er komt daarom altijd wel iemand even buurten in jullie brandschone fusie. Een schoon studentenhuis is immers zeldzaam!

Is er niemand in jouw huis die van schoonmaken houdt? Lees dan eens de blog met tips om je huis schoon te houden.

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op