← Terug naar overzicht

De mooiste parken in Leiden

Studenten in park in Leiden

Als student is de kans klein dat je een (grote) tuin hebt. Gelukkig heeft Leiden genoeg parken die je kunt gebruiken als je alternatieve achtertuin.

Hortus Botanicus 

Het mooiste park vind ik de Hortus. Hier staan planten uit alle hoeken van de wereld en al eeuwen lang is hier onderzoek gedaan. Het is ook de plek waar de eerste tulp in Nederland werd geplant. 's Zomers kun je hier aan het water liggen en de bootjes voorbij zien varen. Je kunt ook komen wandelen wanneer het kouder is. Ook fijn om te weten: als je je LU-card meeneemt, dan hoef je geen entree te betalen. 

Plantsoen

Het plantsoen is een stadspark aan de Zoeterwoudsesingel, in een mooie wijk van Leiden. Je kunt hier lekker aan het water zitten, zowel aan de singel als aan de zwanenvijver en van het uitzicht genieten. 

Van der Werfpark

Tegenover de rechtenfaculteit KOG ligt het Van der Werfpark. Dit is daarom het park dat door studenten het meest bezocht wordt. De Hoogvliet ligt op loopafstand en dus kun je hier van alles halen voor een lekker picknick. 

Rembrandtpark/Molen de Put

Bij de Morspoort vind je een klein parkje dat vernoemd is naar Rembrandt, die hier geboren is in de Weddesteeg. Het Rembrandtparkje staat in verbinding met Park Molen de Put en kun je bereiken via de Rembrandtbrug. De molen die hier staat is een reconstructie van de molen waar zijn vader werkte. Op de meeste zaterdagen is deze molen open voor bezoekers en kun je er (pannenkoeken)meel kopen. In dit parkje heb je een mooi plekje aan het water en ben je in de buurt van de terrassen van De la Soul en La Plancha. 

Leidse Hout

Iets buiten het centrum ligt het Leidse Hout, dat je missschien kent van het jaarlijkse Werfpop festival. Het is groter dan de meeste parken binnen de singels, met veel bomen, een grote vijver en een theehuis. Je kunt hier ook een rondje hardlopen. Meerdere keren per jaar wordt hier de Leidse Houtloop georganiseerd.

Tip: hardlopen is niet de enige sport die je hier kunt beoefenen. Neem yogalessen in de open lucht.

Meer studentennieuws

Abonneren op