← Terug naar overzicht

8x goedkoop uiteten in Leiden

Italiaans restaurant, lekker goedkoop uit eten, student, pasta, gezond

In Leiden zijn er gelukkig meer dan genoeg restaurants waar je kunt eten voor een studentenprijsje. Maar hoe weet je of je voor dat geld ook kwaliteit krijgt? Ik heb mijn favoriete, meest budgetvriendelijke restaurants geselecteerd.

Malle Jan

Het eten bij Malle Jan is altijd goed. Bij deze Franse bistro kun je kiezen uit verschillende driegangenmenu’s voor een leuke prijs. De grote porties, gezellige sfeer en het vriendelijke personeel zorgen voor een geslaagde avond. voor de liefhebber: elke zondag is er live jazzmuziek te horen. Wat ik het grootste voordeel vindt van Malle Jan is de binnentuin. ’s Zomers kun je hier lekker rustig zitten wanneer het binnen druk is. 

Nieuwsteeg 9-11

Panini

Bij Panini kun je langskomen voor een goed Italiaans driegangendiner. Ben je student, dan kost het je maar €15,-. De kwaliteit ligt hier hoger dan de prijs. Je kunt ook heerlijke belegde panini's bestellen zonder bezorgkosten. Deze broodjes zijn een life saver na een lange nacht. 

Doezastraat 41

Holle Bolle Gijs

Aan de mooie Oude Singel kun je al voor €19,50 terecht voor een driegangenmenu bij Holle Bolle Gijs. Het eten is prima voor de lage prijs, al moest ik er wel even op wachten. Hier zit je ’s zomers goed op de terrasboot. Het is hier rustiger dan op de Rijn en je hebt een mooi uitzicht over de Marekerk en de Singel. 

Korte Mare 34

Yuniku

Denk je aan sushi, dan denk je niet "goedkoop". Gelukkig heeft Yuniku leuke aanbiedingen. Zo kun je hier onbeperkt eten vanaf €26,80. Het beste nieuws is dat je voor €3,- ook nog eens onbeperkt kunt drinken! Dat is nog eens een studentenactie. Ook niet onbelangrijk: het eten is van hoge kwaliteit en het restaurant is mooi ingericht. Bovendien is de bediening de snelste die ik ooit heb meegemaakt. 

Stationsweg 19

Studentenverenigingen

De allergoedkoopste optie is eten bij een studentenvereniging. Ik zou hier niet een date mee naartoe nemen, maar met een groep is het hartstikke gezellig. Niks mis met een daghap en goedkoop bier, vooral op een borrelavond. Er zijn natuurlijk meer mensen met dat idee, dus reserveer even van tevoren. 

Tip: Ga ook een keer eten bij een vereniging waar je zelf niet bij zit. Het is leuk om eens ergens anders binnen te kijken. 

Top 3 bestellen

Geen zin om te koken en wordt bestellen te duur? Dat hoeft niet zo te zijn. De volgende restaurants zijn jouw redding. Hier is het eten uitstekend, maar niet even ideaal om uit eten te gaan. 

1. Tanoly. Voor Indiaas eten moet je hier zijn. Een aanrader als je van pittig houdt, al zijn er natuurlijk ook milde opties. Een studentenmenu kost slechts €7,50. Voor dit geld krijg je een soepje of drankje, hoofdgerecht en naan als bijgerecht. Meer dan genoeg voor een hongere student.

Haven 38

2. Spiekeria. In dit piepkleine zaakje naast de Pieterskerk kun je terecht voor wat ik de beste pizza van Leiden vind. Bovendien is dit veel gezonder dan bestellen bij Domino's. Ook de lasagne is geweldig, waar je ook nog een stuk vers brood bij krijgt. Op zaterdag en zondag kosten pizza’s maar €6,50. Let op: je kunt hier alleen contant betalen. Gelukkig zit er vlakbij op de Breestraat een pinautomaat waar je tussen het bestellen en ophalen even langs kunt lopen.

Pieterskerk-Choorsteeg 21

3. Vet Gezond. Typisch ongezond eten, maar allemaal net even iets anders. Je favoriete junkfood wordt hier geüpgradedMijn persoonlijke favoriet is de gezonde kapsalon met zoete aardappelfriet en avocado. Je kunt hier ook uit eten gaan, maar dan zit je wel een stukje buiten het centrum.

Omegaplantsoen 4

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

eindexamens voorbereiden
Abonneren op