← Terug naar overzicht

Valentijnsdag: 7x date ideeën in Leiden

Nog geen plannen voor Valentijnsdag? Geen inspiratie of geld voor een romantische date? No worries! Stel hier je ideale dag samen!

1. Romantische wandeling

Wat is er romantischer dan hand in hand lopen met je liefje, en elkaar diep in de ogen aankijken terwijl jullie haren wapperen in de wind? Precies. Leiden is de ideale stad voor een romantische wandeling! Beklim samen de Burcht, verken onbekende straatjes en flaneer over de markt. Ik heb nog meer tips voor de perfecte wandeling langs de hotspots van Leiden. Natuurliefhebbers kunnen terecht bij de Hortus Botanicus. Ook in de winter kun je struinen door de tropische kassen en koffie drinken in het Hortus café. Voor ‘echte’ natuur kun je naar het Leidse Hout gaan voor een boswandeling. Om uit te waaien, bezoek je het strand van Katwijk, Noordwijk of Scheveningen. Na afloop kun je elkaar opwarmen in een leuke strandtent.

2. Ga lekker uiteten

De meest voor de hand liggende date is natuurlijk eten! Iedereen wil zijn of haar liefje mee uit eten nemen, maar als student zit het financieel niet altijd mee. Gelukkig zijn er genoeg restaurants die speciale acties hebben op Social Deal of Groupon. Heb je deze apps nog niet, download ze dan nu! Bij de meest luxe restaurants kun je soms voor de helft van het geld eten. Voor meer tips over lekker en goedkoop dineren in Leiden, lees mijn andere blog. Lijkt het concept van shared dining jullie wel wat? Proef samen van de lekkerste gerechtjes op de kaart deze Leidse shared dining restaurants.

Tip! Reserveren is essentieel op een drukke dag zoals Valentijnsdag.

3. Voor de spelers

Meer zin in een (semi) actieve date? Neem je bae mee naar een poolcafé. Voor een intieme sfeer ga je naar Poolcafé The Church, waar maar vier pooltafels staan. Toon ook je skills bij het dartbord of doe een drankje aan de bar. De tafel heb je maar voor een uur, dus daarna moet je aanschuiven bij de buren. Ga bijvoorbeeld eten bij Bar Lokaal of drinken bij café Uyl de Hoogland.

Tip! Ook pooltafels moet je van tevoren reserveren.

4. Cultuursnuiven.

Kunnen jij en je date wel een beetje cultuur waarderen? Ga dan naar een museum. In Leiden hebben we er wel 13! Met je collegekaart kun je bij de meeste musea gratis of met korting naar binnen. Mijn aanrader: loop gratis binnen bij de Young Rembrandt Studio. In het huisje waar Rembrandt zijn eerste schilderlessen had, kun je nu een immersieve video zien over zijn leven in Leiden. Zo leer je nog eens iets nieuws over je stad! Erg leuk om je date mee naar toe te nemen, terwijl jullie samen Leiden verkennen. 

Tip! Er rijdt sinds kort een Museumbus door Leiden. Stap in en word voor het museum afgezet. Handig als je helemaal naar Corpus wilt gaan! Je herkent het busje op het station aan zijn kleurrijke uiterlijk. 

5. Doe een proeverij

Niet vies van een borrel? Ga lekker een middagje dranken proeven. Wijnliefhebbers: neem je date mee naar Proeflokaal 1574 (Leidser kan het niet). Proef de beste wijnen op een knusse, sfeervol plek aan het water. Ben je meer van het bier? Tegenover het wijnproeflokaal vind je het Stadsbrouwhuis, waar de vamibo (Valentijnsmiddagborrel) kan beginnen! Ook bij de meeste restaurants kun je ’s middags een lekkere borrelplank bestellen en drankjes doen. Zie je die borrel wel zitten? Lees dan ook mijn favoriete bars en terrasjes in Leiden zijn.

Tip! Kijk online of het mogelijk is om een high wine of high beer te bestellen bij jouw favoriete restaurant.

6. Filmpje pakken

De klassieke eerste date bestaat uit een bioscoopbezoek. In Leiden hebben we keuze uit drie bioscopen en tegenwoordig ook een pop-uplocatie aan de Stationsweg. Houd het programma in de gaten en reserveer eventueel kaartjes. In het Kijkhuis en de Red Carpet Lounge vinden vaak speciale voorstellingen plaats, als je op zoek bent naar iets origineels. In het Lido en Trianon draaien de grote films.

7. Leiden Loves Science 

Als trotse Leidse studenten kunnen jij en je date op Valentijnsdag naar het Rijksmuseum van Oudheden gaan. In het licht van de 444’ste Dies Natalis organiseert de universiteit Leiden Loves Science. ’s Avonds van 18:30 uur tot 22:00 uur vinden in het museum lezingen plaats en kun je met interessante wetenschappers in gesprek gaan. Het kan nooit kwaad om even naar binnen te lopen, want de entree is gratis.

 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op