← Terug naar overzicht

Bouw ervaring op met een studiegerelateerde bijbaan!

De meeste studenten hebben een bijbaan naast hun studie. Logisch! Want het studentenleven is hartstikke duur en met een bijbaan kan je net wat meer leuke dingen doen. Met een bijbaan kan je ook een hoop ervaring opdoen als deze gerelateerd is aan je studie. Maar hoe vind je nou zo’n studiegerelateerde bijbaan in Leiden?

Welke bijbaan past bij mijn studie?

Er zijn natuurlijk een heleboel studies, dus het eerste wat je moet doen is nagaan welke bijbanen er bij je studie passen. Studeer je iets in de zorg? Dan kan je bijvoorbeeld aan de slag als oppas of een bijbaan bij een zorginstelling zoeken. Doe je iets in de richting van communicatie of journalistiek? Dan zijn er veel leuke bijbaantjes te vinden, waarbij je schrijft. Vaak zijn dit hele flexibele bijbanen en kan je gewoon vanuit huis schrijven, zoals bij ons als content creator!

Waarom een studiegerelateerde bijbaan?

Ten eerste omdat je dan niet alleen een extra zakcentje verdient, maar ook wat ervaring opdoet in de branche waar je wilt gaan werken. Ook staat het goed op je cv en laat je toekomstige werkgevers zien dat je al tijdens je studie aan de slag bent gegaan om meer te leren van jouw vakgebied. Tot slot bouw je zo tijdens je studie een netwerk op en kom je misschien makkelijker aan een baan na je studie.

Hoe vind ik een studiegerelateerde bijbaan?

Veel studiegerelateerde bijbanen vind je online. Het is dus belangrijk dat je het internet goed in de gaten houd. Ook is het handig om je LinkedIn-profiel up to date te houden en eventueel in je kopregel te zetten naar wat voor bijbaan je op zoek bent. Verder kan je op veel vacaturesites vaak jouw vakgebied selecteren, waardoor je gerichter naar een studiegerelateerde bijbaan kan zoeken. Ook zijn er websites die zich speciaal op dit soort bijbanen richten, zoals studiegerelateerdebijbaan.nl. Hier vind je ook meer tips om een bijbaan te zoeken.

 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

lenovo laptop
acer chromebook
Abonneren op