← Terug naar overzicht

Deze Nederlandse locaties moet iedereen bezoeken

Kinderdijk Nederland

Deze blog is voor iedereen die al hun hele leven in Nederland woont, maar ook mensen die hier sinds een aantal jaar wonen of zelfs pas een korte tijd. In deze blog vertel ik je namelijk welke dingen je écht gezien moet hebben in Nederland. Dan bedoel ik niet een dagje door Amsterdam struinen en her en der een verse stroopwafel kopen, maar échte locaties en activiteiten bezoeken die Nederland Nederland maken.

1. Volendam

Volendam is het bekenste vissersdorp van Nederland. Daarnaast staat Volendam ook bekend om het groot aantal Hollandse muzikanten die daar vandaan komen. Denk maar aan Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS. Je vindt er ouderwetse Hollandse huisjes, kun je er heerlijk verse vis eten en zijn er een hoop musea te bezoeken waar je het oude Volendam kunt ervaren. Een ander onderdeel wat je niet mag missen is het maken van een foto met je familie en/of vrienden in originele klederdracht! Zo'n foto maken is niet goedkoop, maar gelukkig vond ik ergens een kortingscode voor de foto in klederdracht! Ik zou wel aanraden om van te voren een plekje te reserveren. Het is in Volendam namelijk altijd druk met toeristen, dus zo verklein je de kans op een lange rij!

2. Kinderdijk

Kinderdijk is een plaatsje in Zuid-Holland en staat vooral bekend om de vele molens die naast elkaar staan. Er zijn maar liefst 19 molens te zien. Van al deze molens is één molen toegankelijk voor publiek. Een bijkomend voordeel is dat er sindskort een gratis applicatie is die je kunt downloaden. Dan heb je gratis audiotours, wandelroutes en extra informatie. Neem je oordopjes of koptelefoon mee en geniet van al het extra's dat de app biedt.

3. Keukenhof

In Lisse vind je Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, dat maar acht weken per jaar is geopend. Dit jaar is de Keukenhof open tussen 21 maart en 19 mei. Hier kun je de mooiste creaties zien die zijn gemaakt met maar liefst 7 miljoen bollen. Wereldwijd reizen zo'n 1,5 miljoen mensen af naar dit dorpje in Zuid-Holland om de prachtige felgekleurde bloemen te aanschouwen. Ik ben opgegroeid in Lisse en dus heb ik een insiders tip voor je: huur een fiets en duik de bollenvelden in. De Keukenhof is heel mooi om te zien, maar fietsen tussen oneindig gekleurde bollenvelden is ook een hele bijzondere ervaring. Dús ga je naar het Keukenhof, ga op tijd zodat je nog tijd hebt om de omgeving te verkennen! 

4. Efteling

De Efteling is hét pretpark waar iedereen weer eventjes kind is. Het is fantastisch voor jong en oud, omdat het zoveel verschillende sprookjes, attracties en meer heeft te bieden. Een dagje naar de Efteling is tegenwoordig niet goedkoop, zo betaal je aan de kassa voor een ticket maar liefst 42 euro. Ondanks dat dat een groot bedrag is, is het dat wel waard! Waan je in een sprookje in de Droomvlucht, ervaar een bijzondere illusie in Villa Volta of stap in bij de Vliegende Hollander. Je kunt een aantal keer per jaar bij supermarkten als de Jumbo of Albert Heijn sparen voor dagjes weg. Regelmatig kun je daar ook sparen voor korting op je entree bij de Efteling, dus dat is een kleine studententip van mij!

5. De Waddeneilanden

In het Noorden van ons land vind je de Waddeneilanden. Belachelijk genoeg gaan veel Nederlanders nooit naar één van deze eilanden en daarom vind ik dat deze locaties op dit lijstje thuishoren. De bekendste en bewoonbare eilanden zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Huur een fiets en fiets binnen no-time het eiland rond, of ga wadlopen waarbij je grote kans hebt zeehonden of zeerobben tegen te komen! Zoek van te voren uit hoe je bij de eilanden komt, want je kunt niet vanaf alle locaties de boot pakken naar alle eilanden. Er zijn opstapplaatsen in Den Helder, Haringen, Holwerd en Lauwersoog.

Welke plek in Nederland mist nog op dit lijstje?

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op