← Terug naar overzicht

Op zoek naar een stage of baan? Dan moet je hier zijn!

magnetme

Tijdens je studie ontkom je er eigenlijk niet aan: stagelopen. De één kijkt ontzettend uit naar het ontdekken van het werkveld, de andere vindt het in de collegezaal veel te leuk. Er is alleen één punt waar iedereen het over eens is, en dat is dat een stageplek moeilijk te vinden is. De echt toffe plekken zijn vaak al ruim van te voren ingenomen door de superactieve studenten en dan is er opeens vrij weinig te vinden. Net als het universum is het internet oneindig groot en is het lastig om in de chaos een goede betrouwbare website te vinden die stagevacatures verzameld. 

Magnet.me

We kunnen online allemaal wel een of meerdere vacaturebanken vinden, maar ondanks dat ze zo massaal zijn kunnen ze vaak weinig hulp bieden omdat het allemaal online gaat en er dus geen persoonlijk contact is. Gelukkig bestaat tegenwoordig Magnet.me, een vacaturebank die precies weet wat studenten zoeken. In hun database staan ruim 2.500 bedrijven die allemaal op zoek zijn naar nieuw talent zoals jij. Vanaf nu hoef je niet meer eindeloos te scrollen door duizenden vacatures op zoek naar een passende vacature. 

Magnet.me is momenteel de grootste vacature website van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt zelf op zoek gaan naar vacatures maar wat nog véél handiger is, is dat Magnet.me de juiste bedrijven en vacatures voor jou kan selecteren. Om ervoor te zorgen dat deze goed aansluiten bij jouw wensen en eisen kun je je profiel gedetailleerd invullen, waarna Magnet.me jou automatisch zal matchen aan verschillende bedrijven. Je maakt een profiel aan waarop je vertelt waar je naar op zoek bent. Zo kun je aangeven of jij op zoek bent naar een baan of stage, welke studie je doet, het werkveld waar je in geïnteresseerd bent en je verdere kwalificaties. Vervolgens kun je, met behulp van het Tinder-concept, swipen tussen vacatures. De vacatures die jou aanspreken, kun je dan liken en er zelfs direct op solliciteren. Bedrijven kunnen je ook een berichtje sturen als ze vinden dat je profiel hebt dat bij ze past. Het is dus belangrijk dat je jouw profiel uitgebreid invult want zo heb je een grotere kans om terecht te komen bij een bedrijf.

Jouw nieuwe stage- of werkplek vind je hier!

Magnet.me gaat voor persoonlijk contact en samen met jou willen ze er graag voor zorgen dat jij een goede stageplek en/of baan vindt. Doordat je wordt gematched aan bedrijven, en bedrijven aan jou, is de zoektocht veel overzichtelijker. Je hoeft niet meer eindeloos te scrollen totdat je een keer een vacature tegen komt die gedeeltelijk overeen komt met jouw wensen en eisen. Via Magnet.me gaat het lekker makkelijk, dus mocht jij nu op zoek zijn naar een stageplek en/of baan, schrijf je dan in op Magnet.me.

Extra tip

Het ook altijd verstandig om ervoor te zorgen dat je LinkedIn up-to-date is. Goeie kans dat jij veel mede-studenten en/of docenten op LinkedIn hebt. Deze mensen hebben misschien wel ervaring opgedaan bij stagebedrijven. Schrijf een bijdrage op LinkedIn en vraag of zij deze bijdrage willen delen met hun connecties!

Heb je straks dan eindelijk een supertoffe stageplek gevonden? Lees dan onze blog over hoe je je stage overleeft!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

aankomende student
Abonneren op