← Terug naar overzicht

Telefoonabonnement bijna afgelopen? Tijd voor een sim only!

Loopt jouw telefoonabonnement bijna af? Maar is jouw smartphone gewoon nog helemaal prima? Dan is het misschien handig om een sim only abonnement af te sluiten. Zeker als jij net een 1-jarig abonnement had met een smartphone. Het toestel is nog prima, maar je hebt alleen een ander abonnement nodig. Je kan tegenwoordig makkelijk sim only vergelijken.

Wat is een sim only?

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je alleen betaalt voor je telefoonabonnement en niet voor een toestel. Je kan je oude toestel blijven gebruiken of een nieuwe kopen. Dit is een stuk goedkoper! Je betaalt dus op basis van het aantal belminuten en hoeveelheid internet dat je wil.

We hebben tegenwoordig veel aanbieders op de telefoonmarkt: Ben, T-Mobile, KPN, Simpel, Tele2, Telfort… En ga zo maar door. Het abonnement verschilt per provider. Zo betaal je bij Ben bijvoorbeeld €8,50 voor 100 belminuten en 3gb internet per maand. En bij Youfone betaal je ook €8,50 voor 150 belminuten en 3gb internet per maand, maar het internet is wel wat sneller dan bij Ben.

Sim only’s vergelijken

Tegenwoordig hebben we verschillende tools om energie, verzekeringen en andere producten te vergelijken. Je kan nu dus ook sim only vergelijken. Dit werkt heel erg makkelijk: je kiest het gewenste aantal belminuten en hoeveelheid internet. Je kan ook nog aangeven of je een abonnement wil van een jaar of twee jaar. Bij sommige providers kan je ook nog een abonnement afsluiten waarbij je maandelijks kan opzeggen. Daarnaast kan je ook alvast aangeven wat je maximale maandbedrag en internetsnelheid moet zijn.

Op basis van jouw wensen krijg je een overzicht met abonnementen en providers die aan jouw wensen voldoet. Het kan soms zijn dat je meer belminuten of hoeveelheid internet krijgt, dan dat je hebt aangegeven. Maar ook dit kan goedkoper uitkomen. Als je bijvoorbeeld 100 belminuten wil met 1gb internet, dan kan je een abonnement van 250 belminuten en 2gb internet van Simpel krijgen voor maar €10 per maand. Nog steeds heel goedkoop!

Zeker voor studenten is dit wel handig. Dit bespaart je maandelijks toch veel geld. Een abonnement met toestel is tegenwoordig toch wel rond de €40 per maand. Je kan dus bijna €30 euro per maand besparen met een sim only. Meer geld over om leuke dingen te doen! Zoek je nog meer tips om geld te besparen? Lees dan onze pagina Sparen

Meer studentennieuws

Abonneren op