← Terug naar overzicht

De leukste accessoires voor je laptop

Een laptop is al best handig voor school. Maar soms heb je extra accessoires nodig om wat makkelijker (en leuker) te werken. Op school heb je er misschien geen last van. Maar zelf merk ik op werk dat ik wel ‘’meer schermruimte’’ nodig heb. Een scherm is niet meer genoeg! Maar je hebt ook accessoires om je laptop een beetje te pimpen. In deze blog lees je welke accessoires leuk (en handig) zijn voor je laptop.

1. Laptoptas en sleeve

Een laptoptas is zeker handig als je lang moet reizen. Je kan natuurlijk niet zo rondlopen met je laptop in je handen. Ook al is hij waarschijnlijk niet zo zwaar. Maar we willen niet dat iemand de laptop van je afpakt. Je kan ook een sleeve voor je laptop kopen. Dat is in principe gewoon een zacht hoesje voor je laptop. Je zet je laptop daarin en dan kan dat weer in jouw tas. Het hoesje heeft een zachte voering en is schokabsoberend. Hierdoor bescherm jij je laptop!

2. Case

Om even bij de bescherming van je laptop te blijven, hebben we ook een case voor je laptop. Een case is een hoesje voor je laptop dat van kunststof is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een hoesje voor je smartphone. De case zorgt ervoor dat je geen krasjes of deukjes krijgt op je laptop. Sommige hebben ook rubberen ‘’voetjes’’ aan de onderkant zodat je laptop stevig blijft staan.

3. Toetsenbord en muis

Een los toetsenbord en muis kan prettiger werken. Op deze manier lijkt het net of je op een desktop werkt. Je krijgt hierdoor een betere houding, want je zit meer rechtop. Tegenwoordig heb je genoeg keuze in draadloze toetsenborden en muizen. Maar je kan ze ook nog met een usb-kabel kopen.

4. Externe harde schijf

Het is vaak handig om een back-up te maken van je laptop. Stel, je bent bezig met iets belangrijks voor school en je laptop crasht opeens. Als je niets hebt opgeslagen op Dropbox, dan is het wel even balen, want al je werk is gewoon weg. Daarom kan je ook eens in de zoveel tijd een back-up maken op een externe harde schijf. Een 2,5’’ schijf is handig in gebruik, want hij is klein en je sluit hem makkelijk aan met een usb-aansluiting.

5. Kabels

Vaak heb je maar een of twee usb-poorten in je laptop. Gelukkig heb je tegenwoordig usb-hubs en heb je meer ruimte om usb-kabels te gebruiken. Daarnaast heb je ook een HDMI-kabel. Hiermee kan je de laptop aansluiten op je televisie (als hij een HDMI-poort heeft) en dan kan je lekker Netflix op de televisie kijken.

6. Speakers

Met extra speakers kan je veel leuker series kijken en muziek luisteren. Tegenwoordig heb je genoeg speakers met Bluetooth waardoor je hem makkelijker kan koppelen aan je laptop. Denk bijvoorbeeld aan de populaire JBL-speakers. Maar je kan ook gewoon ouderwets speakers met kabels koppelen aan je laptop.

Dit waren leuke en handige accessoires voor je laptop. Heb jij nog geen goede laptop? Dan kan je kijken naar een Lenovo laptop! Via ons krijg je extra korting met de kortingscode: STUDENTENKORTINGNL.

Meer studentennieuws

Kerstdiner
Abonneren op