← Terug naar overzicht

René Oskam, Alex Blackwood en Starfish tijdens Museumnacht Leiden

Museumnacht Leiden

Het volledige programma van de elfde Museumnacht Leiden op 18 mei 2019 is bekend. Deze gouden nacht met en in de Leidse musea opent met een lasergame-arena op de Beestenmarkt. Spraakmakende artiesten onder wie dichter René Oskam, mentalist Alex Blackwood en band Starfish treden op en de Nacht wordt afgesloten met een afterparty in de Gebr. de Nobel.

Tijdens de Museumnacht Leiden bieden de musea programma’s aan waardoor de bezoekers op een andere manier de collecties beleven. Bezoekers kunnen onder andere genieten van de gedichtenshow van René Oskam, een explosief optreden van de energieke band Starfish en de magische wereld van mentalist Alex Blackwood. Speciaal deze elfde editie zijn de verschillende Leidse escaperooms die de hele Nacht open zijn, filmvertoningen van het Leiden International Short Film Festival en het pop-up museum van de Universiteit Leiden in het teken van haar 444-jarige bestaan.

Ook dit jaar is het weer mogelijk een speciaal dinerarrangement te reserveren. Ontdek Leiden aan de hand van een rondleiding langs de Leidse hoogtepunten. Gedurende de rondleiding is het mogelijk om heerlijk te dineren in een van de deelnemende Leidse restaurants.

De Museumnacht sluit af met een afterparty gehouden in de Gebr. de Nobel. De deuren openen om 00:30 en sluiten om 04:00. Bezoekers hebben met hun polsbandje gratis toegang en diverse artiesten zullen de avond vullen met muziek tot in de late uurtjes.

De Leidse Museumnacht is de enige in Nederland die door studenten in samenwerking met de musea wordt georganiseerd. De studenten zijn georganiseerd in Stichting Museumnacht Leiden. Veertien gedreven studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie. Samen met de Leidse musea zorgen zij voor een avondvullend programma. Op de avond van 18 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Taalmuseum, Rijksmuseum Boerhaave en Museum het Leids Wevershuis hun deuren. In 2018 werd met ruim 5000 bezoekers van de Museumnacht Leiden een recordaantal behaald.

Meer informatie over de Museumnacht Leiden is te vinden op de website van Museumnacht Leiden. De Museumnacht Leiden is ook te volgen via Facebook en Instagram (Museumnacht Leiden).

Meer studentennieuws

inflatable donut
Abonneren op