← Terug naar overzicht

Glutenvrij uiteten in Leiden

Glutenvrij eten Leiden

Voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutensensitiviteit wordt het steeds gemakkelijker om buiten de deur een hapje te gaan eten. Ik heb zelf coeliakie, en ik heb gemerkt dat in het afgelopen jaar veel meer restaurants in Leiden rekening zijn gaan houden met het bereiden van veilig glutenvrij eten! Ik heb daarom voor jullie mijn favoriete restaurants die veilige glutenvrije gerechten op tafel zetten op een rijtje gezet!

Yuniku - Stationsweg 19 

Sushiliefhebbers, deze is voor jullie! Hier kun je met een gerust hart je maag helemaal volstouwen met sushi. Bij Yuniku staat duidelijk op de kaart welke sushi wel of geen gluten bevat. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over Yuniku, maar ik wil je erop wijzen dat het wel een all you can eat-restaurant is en dat het met drukte toch fout zou kunnen gaan. Dus houd altijd je ogen open en als je iets niet vertrouwt, gewoon even vragen aan iemand in de keuken! 

Lot & de Walvis - Haven 1

Wil je heerlijk onbezorgd kunnen eten? Dan ben je bij Lot & de Walvis aan het juiste adres. Bij Lot weten ze heel goed wat het bereiden van veilig glutenvrij inhoudt. Zo kun je gemakkelijk overal glutenvrij brood bij krijgen, maar kunnen een heleboel andere gerechten ook zo aangepast worden dat jij het zonder gluten kunt eten. De perfecte plek om de lunchen of dineren na een paar uur flink shoppen in de binnenstad van Leiden!

Dende - Nieuwe Rijn 5

Shared dining is tegenwoordig helemaal een ding. Maar als je met een glutenintolerantie of -sensitiviteit uiteten gaat met mensen die wel gewoon gluten eten, dan gaat dat feestje voor jou mooi niet door. Zelf baal ik daar wel eens van, maar bij Dende hoef je je daar geen zorgen om te maken! Een hele hoop is glutenvrij, of kan glutenvrij gemaakt worden, ook voor degene met wie jij komt eten. Wilt diegene toch ook wel iets eten met gluten, dan wordt dat gewoon apart van de grote eetplank op tafel gezet. Hier eten is een feestje!

Donatello's - Haarlemmerstraat 20

Mag iedereen jou wakker maken voor een heerlijk bord glutenvrije pasta? Dan kun je in Leiden naar Donatello's! Hier hebben ze (bijna) altijd glutenvrije pasta in huis en kun je bijna alle pastagerechten kiezen! Ik heb hier zelf nog nooit gegeten, maar ik hoor hele positieve verhalen over de glutenvrije pasta's van Donatello's. Er wordt wel aangeraden om van te voren eventjes te bellen om te vragen of ze glutenvrije pasta op voorraad hebben.

De Waag

Wil je een keertje uiteten op een bijzondere locatie? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want restaurant De Waag in Leiden is werkelijkwaar prachtig. Daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend goed op de hoogte van glutenvrij eten bereiden! In sommige restaurants heb je weinig keuze wat betreft glutenvrije opties, bij de Waag krijg je keuzestress. En wat fijn om een keer die luxe te hebben, hè. Eet smakelijk!

Woon je in Leiden, maar zou je ook wel eens wat glutenvrije restaurantjes willen proberen in Den Haag? Lees dan mijn blog met de 5 lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag!

Meer studentennieuws

Picknicken
Abonneren op