← Terug naar overzicht

5x de leukste winterse activiteiten in Leiden

winterse activiteiten in leiden

Na alle feestdagen voelt januari soms een beetje ongezellig. De winter wonder weken zijn voorbij, er valt weinig te vieren en het is ook nog is hartstikke koud buiten. Gelukkig zijn er genoeg leuke winterse activiteiten in Leiden de komende tijd!

Leidse Jazz Week – 20 tot en met 26 januari

In 2020 wordt de Leidse Jazz Week voor de 40e keer georganiseerd. Reden voor een feestje dus! Tijdens de Jazz Week kun je op meer dan 50 knusse locaties genieten van livemuziek. Neem goed gezelschap mee, bestel een lekker glas wijn en neem een borrelhap; het perfecte recept om uit je winterdip te komen! Het volledige programma vind je op de website van de Leidse Jazz Week.

Winterbierfestival Leiden – 26 januari 2020

Wij studenten houden wel van een biertje. Het Winterbierfestival is dus de perfecte activiteit voor een koude middag! Dit gezellige bierfestival is op 26 januari tussen 13.30 en 18.30 uur in Scheltema. Verschillende Nederlandse brouwers presenteren hun winterbieren die je natuurlijk kunt proeven. Je krijgt toegang tot dit evenement door een startpakket te bestellen. Hierin zit een glas van 15 cl, een programmaboekje en 2 munten. Het startpakket kost €11 als je deze voor 23 januari online bestelt.  

Tineke Schouten – 5 februari 2020

Op zoek naar een activiteit waar je sfeervol binnen zit en ook heel hard kunt lachen? Ga dan naar Tineke Schouten in de Leidse Schouwburg! Deze cabaretière staat bekend om haar hilarische typetjes en pijnlijk herkenbare situaties. Een avond vol schaterlachen gegarandeerd, dus! Er zijn verschillende kaartjes, waardoor de prijzen flink verschillen. Kijk voor een kaartje dus even op de website van de Leidse Schouwburg. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Het Leids Wijn Festijn – 28 en 29 februari

Nog zo’n gezellige winteractiviteit: Het Leids Wijn Festijn. Het Scheltema wordt omgetoverd tot een gezellig wijnfestival meet heel veel goede wijnen, lekkere bites en een funky band. Als je een wijnliefhebber bent en van een hapje en dansje houdt, mag je dit evenement dus niet overslaan! Op vrijdag 28 februari kun je het wijnfestijn bezoeken tussen 17.00 en 00.00 uur. Op zaterdag 29 februari begint het al om 15.00 uur. Een kaartje bemachtig je nu nog vanaf €12,95.

Winterse borrelplekken

Een activiteit die de hele winter kan: borrelen! Leiden barst van de knusse restaurantjes, sfeervolle cafés en zwoele kroegen waar je heerlijk kunt borrelen. Persoonlijke favoriet van dit moment is Dúo. Deze zaak heeft een prachtig interieur die je regelrecht op je insta story kunt plaatsen. En niet geheel onbelangrijk: je kunt er heerlijk borrelen en eten. Wil je na het borrelen gezellig de kroeg in? Lees dan ook onze tips met de leukste uitgaansplekken van Leiden!

Meer studentennieuws

Evenement festival
kissing couple
Abonneren op