← Terug naar overzicht

Zo leer je nieuwe mensen kennen in Leiden

vriendinnen girls

Als je begint met studeren, breekt er een hele spannende tijd aan. Je vrienden gaan naar een andere stad en je komt zelf in allemaal nieuwe situaties terecht. Een nieuwe stad, een nieuwe manier van leren en een nieuwe hogeschool of universiteit. Gelukkig is je studententijd ook een hele gezellige tijd. Als je leuke mensen om je heen hebt natuurlijk. Maar hoe leer je die nieuwe mensen nou kennen in Leiden?

Leidse studentenverenigingen

Wil je snel nieuwe mensen leren kennen in Leiden? Word dan lid van een studentenvereniging! Er zijn in Leiden een heleboel verschillende studentenverenigingen. Tijdens de EL CID kun je bij de meeste verenigingen langs en ervaren hoe het eraan toegaat. Doe hier dus vooral je voordeel mee!

Wil je vooral leuke activiteiten ondernemen en genieten van je studententijd? Dan kun je het beste lid worden van een gezelligheidsvereniging. Dit zijn meestal actieve verenigingen waar je een verband vormt met leden uit hetzelfde aankomstjaar en soms ook uit verschillende aankomstjaren. Bij gezelligheidsverenigingen is er meestal een ontgroening of kennismakingstijd (KMT). Hierdoor leer je de andere leden uit jouw lichting in korte tijd goed kennen. De drie bekendste gezelligheidsverenigingen van Leiden zijn Minerva, Augustinus en Quintus.

Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou? Dan heb je gelukkig nog een heleboel andere opties. Lid worden van je studievereniging is sowieso handig, omdat je vaak korting krijgt op studieboeken. Ze organiseren veel studiegerelateerde activiteiten, maar ook gezellige borrels. Er zijn in Leiden ook religieuze studentenverenigingen en andere verenigingen waar de nadruk bijvoorbeeld ligt op cultuur of politiek. Er is dus altijd wel een vereniging die bij jou past!

Uitgaan in Leiden

Leiden heeft een heleboel gezellige kroegen en plekken om te stappen. En met een drankje op gaat het soms net wat makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen. Maar waar gaan studenten in Leiden nou stappen? Wij maakten een handig weekoverzicht, zodat je precies weet waar je op elke dag van de week kunt uitgaan in Leiden!

Sporten in Leiden

Leiden heeft een heleboel sportverenigingen voor studenten. Maar ook bij andere sportverenigingen en sportscholen kun je gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen. Voordeel: met deze mensen deel je al een interesse, want jullie vinden dezelfde sport leuk!

Bijbaan in Leiden

Een andere manier om gemakkelijk nieuwe mensen te leren kennen, is door een bijbaan in Leiden te zoeken. Vooral als je in de horeca gaat werken, maak je vaak nieuwe vrienden. Zo werkte ik aan het begin van mijn studententijd bij een kroeg en veel van mijn collega’s zijn nu vrienden!

Meer studentennieuws

Evenement festival
kissing couple
Abonneren op