← Terug naar overzicht

De leukste hardlooproutes in Leiden

Als student is het leven al duur genoeg. Zonde dus om veel geld uit te geven aan een sportschool. En helemaal niet nodig, want een paar schoenen en een leuke omgeving zijn alles wat je nodig hebt om lekker actief te blijven!

Singelloop

Een leuke, maar wel uitdagende hardlooproute is de Singelloop, die elk jaar in Leiden wordt georganiseerd. De naam zegt het al: een rondje hardlopen langs de singels rondom de binnenstad. Een superleuke manier om in vorm te blijven en de Leidse binnenstad te ontdekken! Dit jaar is deze gezellige loop op 17 april, dus nog genoeg tijd om te trainen en de 7 kilometer rond de singels zo snel mogelijk af te leggen!

Natuur

In en rondom Leiden zijn allerlei parkjes en andere natuur te vinden. Denk maar eens aan Leidse Hout, Polderpark Cronesteyn, het Van der Werffpark… Als je wat meer tijd hebt kun je zelfs de bus of trein pakken naar het strand, om een lekker tochtje te maken langs de zee en door de duinen! En ben je niet zo van het bos of het strand? Leiden is omringd door uitgestrekte weilanden, waar je prachtige vergezichten kan spotten tijdens je training!

Langs de grachten

Is 7 kilometer nog wat hoog gegrepen en ben je niet zo’n natuurfan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon door de stad rennen! Langs de Leidse grachten zijn altijd veel mede-hardlopers te vinden én je rent door de supergezellige binnenstad. Enige nadeel is dat het er wel een beetje druk kan zijn met toeristen en studenten…

Mooie huizen spotten

Leiden is dé plek voor een hardlooprondje langs prachtige huizen. De Leidse Professorenwijk bijvoorbeeld staat vol met mooie optrekjes. En wil je wat verder van de stad? Dan zijn er in Oegstgeest of Warmond natuurlijk ook genoeg schitterende villa's te vinden.

Vind een sportmaatje

In je eentje is het lastig om al deze mooie hardlooproutes te gaan volgen, dus vind iemand om samen mee hard te lopen! Zo kun je elkaar motiveren en het is gezelliger tijdens het hardlopen. En, als hardlopen nog een brug te ver is, wandelen is ook heel gezond en goed te doen langs deze routes!

Wil je even een frisse neus halen in een van de mooie parken in Leiden? Dat begrijpen we, daarom het overzicht met mooiste parken van Leiden!

Disclaimer: Vanwege het coronavirus is het mogelijk dat de Singelloop op 17 april wordt geannuleerd. Raadpleeg de pagina van het evenement voor de actuele ontwikkelingen voordat je op pad gaat!

Meer studentennieuws

Picknicken
Abonneren op