← Terug naar overzicht

Tips voor een veganistisch studentenleven

healthy food

Ik hoor je denken: veganistisch eten als student, is dat niet veel te lastig en veel te duur? Nee hoor! Lees snel verder voor de beste tips voor een veganistisch studentenleven.

Vegan Challenge

Veganistisch eten is goed voor mens, dier én planeet. Maar veel mensen vinden het een grote stap en weten niet goed waar ze moeten beginnen. Gelukkig bestaat er de superhandige VeganChallenge om je op weg te helpen. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je elke dag een mail in je mailbox met veel informatie over veganistisch eten en leuke tips voor recepten!

Veganistisch uit eten

Er zijn een heleboel leuke restaurants in Leiden, maar ze hebben niet allemaal veganistische opties. Gelukkig zetten restaurants steeds vaker vegetarische of veganistische gerechten op de kaart, dus veganistisch uit eten gaan is geen probleem meer! In Leiden zit zelfs een grotendeels veganistisch (en voor de rest vegetarisch) restaurant! Sleep je vrienden een keertje mee naar HOEZO voor een heerlijk veganistisch hapje! Ook kun je een kijkje nemen op de sites Happy Cow en Vegan Compass, waar je precies kunt zien welke restaurants in de buurt vegetarische of veganistische opties hebben!

Verwen jezelf

De Leidse supermarkten liggen tegenwoordig vol met veganistische opties, dus er zijn genoeg lekkere dingen te koop. Veganistisch eten wordt pas lastig als je jezelf van alles ontzegt. Ga daarom op zoek naar écht lekkere recepten en veganistische snacks. Wist je dat bijvoorbeeld Oreo's veganistisch zijn? Er zijn verschillende handige sites waar allerlei soorten veganistische koek, snoep en hartige snacks te vinden zijn!

Ga de uitdaging aan

Toegegeven, het kan soms best lastig zijn om veganistisch te leven als student. De beste tip voor een veganistisch studentenleven is daarom om gewoon te beginnen en te zien hoe het gaat. Je bewust zijn van de invloed van jouw eetpatroon op het klimaat en dierenwelzijn is al een heel goede stap. En wees niet al te streng voor jezelf: alle begin is moeilijk!

Meer studentennieuws

Abonneren op