← Terug naar overzicht

Geef de woonkamer in je studentenhuis een opknapbeurt!

woonkamer studentenhuis

Woon je in een studentenhuis waar al jarenlang mensen komen en gaan en is de woonkamer inmiddels een ongezellige bende geworden? Door weinig geld uit te geven en je samen een middagje kwaad te maken, toveren jullie de kamer gauw om naar een toffe ruimte waar je samen kunt komen om te eten en tv kijken. Verzamel een half jaar met al je huisgenoten een 10tje per maand en je hebt na een half jaar een klein budget waar je mee aan de slag kunt. Lees je mee?

Verven

Vaak wordt er binnen gerookt in een studentenhuis. Voor de rokers fijn dat ze niet buiten in de regen hoeven te staan, maar voor de verf op de muren en het plafond is het niet prettig. Tijd dus om de muren en het plafond een goed ontvettend sopje te geven én een nieuwe lik verf. Ga je voor basic wit of een pastelkleur, of juist voor een stoere, donkere kleur? Ga helemaal voor een stoere woonkamer en verf het plafond in een toffe kleur. Wedden dat jullie the coolest house on the block worden!

Tip: tegenwoordig kun je krijtverf in alle mogelijke kleuren krijgen. Supertof om een muur in de woonkamer met krijtverf te verven en alle bewoners hun naam daar op te laten schrijven. Als dit jarenlang wordt gedaan is het over een hoop generaties een mooie wall of fame

Meubels

Je hoeft niet veel geld uit te geven om een toffe woonkamer te creëren. Een TV meubel geeft de kamer gelijk een heel andere vibe én je hebt weer extra opbergruimte, wat altijd handig is in een studentenhuis ;-) Leen het schuurapparaat van je vader en haal die lelijke, glimmende glanslaag van de eettafel af. Geef 'm een tof kleurtje of lak 'm af met een matte doorzichtige lak. Wil je toch nieuwe meubels, maar niet veel geld uitgeven? Een perfecte uitkomst is dan een tweedehandswinkel. In iedere studentenstad zitten er verschillende dus je vindt vast ergens een grote eettafel voor een prikkie. 

Misschien zijn er wel studenten die een kastje over hebben in hun eigen studentenkamer, of die zwevende planken aan de muur toch niet meer zo leuk vinden. Die kun je mooi hergebruiken in de gemeenschappelijke woonkamer. Een paar lijstjes erop met foto's van één van de toffe avonden die jullie hebben meegemaakt in het huis. 

Schoonmaken

Naast het verven van de muren en het opknappen van meubels is het ook weleens lekker om de woonkamer een goede schoonmaakbeurt te geven. Handschoenen aan, ontvetter en allesreiniger in de aanslag en schrobben maar. Neem gelijk de keuken mee en sla geen keukenkastje over. Het is even een stom klusje, maar met al je huisgenoten en een lekkere muzieklijst op is het zo gedaan!

Zeker in gekke tijden zoals nu is het fijn om even te ontsnappen uit je eigen kamertje. Heb je nog wat tips nodig voor het studeren? Wij vertellen je graag hoe je beter kunt studeren in een studentenhuis!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op