← Terug naar overzicht

Introductieweek Leiden: EL CID 2020

introductieweek leiden

Als je binnenkort in Leiden gaat studeren had je je vast al verheugd op de introductieweek, de EL CID. Helaas kan door de coronacrisis niet alles doorgaan, maar geen paniek: er is een alternatieve EL CID! Ik vertel je er graag over!

Introductieweek Leiden

Normaal is de EL CID vijf dagen: van maandag tot en met vrijdag struin je de hele dag met je groepje door de stad en ‘s avonds kun je genieten van allerlei leuke feesten. Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid van deze leuke week. Om alle aankomende studenten toch kennis te laten maken met het gezellige, Leidse studentenleven, vindt de aangepaste EL CID plaats van 5 tot en met 19 augustus. Twee weken dus! Ieder nadeel heeft een voordeel ;-)

Virtuele introductiedagen

Van 5 tot en met 7 augustus zijn er virtuele introductiedagen. Op deze dagen kun je vanuit je woonkamer kennismaken met al het leuke wat Leiden te bieden heeft, op het gebied van jouw studie en het studentenleven. Ook ontmoet je je EL CID-groepje online. Zo leer je alvast wat studiegenoten kennen! Gelukkig is het toch ook nog mogelijk om Leiden in levenden lijve mee te maken! Tussen 9 en 19 augustus word je met je groepje uitgenodigd om één dag naar Leiden te komen.

EL CID 2020

Natuurlijk snappen we dat je misschien denkt: wat heb ik nou aan zo’n aangepaste vorm van de introductieweek? De leuke dingen gaan niet meer door, je kan de stad niet echt leren kennen… Maar toch blijft de EL CID het perfecte begin van je studententijd, ook tijdens deze aangepaste EL CID 2020! Ook virtueel kun je vrienden maken bij je studie en je leert alsnog heel veel over de stad en wat je kunt verwachten van je studie. Het blijft heel jammer dat alle leuke evenementen in deze week zijn afgelast, maar gelukkig staan jouw mentoren klaar om jou de beste (virtuele) introductieweek te bezorgen die op die moment mogelijk is!

Meer informatie over het EL CID en het aangepaste programma lees je hier!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op