← Terug naar overzicht

Bijbanen Leiden: zo vind je ze!

barista studentensteden

Is wat extra geld altijd welkom? Wil je meer ervaring opdoen met een bijbaantje? Of wil je je meer onder de mensen begeven? Grote kans dat je dan al op zoek bent naar een bijbaantje. Wil de zoektocht nog niet helemaal vlotten? Dan hebben we goed nieuws: check onderstaande tips eens om jouw bijbaan in Leiden te vinden!

1. Vanuit huis blogs of artikelen schrijven

Hou je van schrijven of doe je een communicatie-, media- of journalistieke studie? Dan kun je online op zoek naar websites die bloggers of content creators zoeken. Via deze websites kun je teksten schrijven voor bedrijven. Ideaal: gewoon vanuit je eigen woonkamer of bed geld verdienen! Nooit vroeg opstaan en altijd werken wanneer jij wil. Makkelijker kunnen we het niet maken. 

2. Hulpstudent

Ben jij iemand die graag mensen helpt? Dan is een bijbaan als Hulpstudent zeker iets voor jou. Via deze website word je gekoppeld aan mensen die bijles nodig hebben, wiens tuin een keer gesnoeid moet worden of een wandelmaatje zoeken. Een kleine moeite, maar een groot gebaar! Op deze manier ontmoet je ook nog eens veel verschillende mensen. 

3. Oppassen bij gezinnen

Er zijn tientallen gezinnen in Leiden en omgeving die op zoek zijn naar oppassers. Goed nieuws voor jou dus! Er zijn verschillende websites die bemiddelen waar je een overzicht van gezinnen kunt zien die op zoek zijn naar een oppas. Als oppas kun je vaak aan de slag wanneer het jou uitkomt. Lekker flexibel dus en een hele fijne bijbaan in Leiden voor studenten!

4. YoungCapital

Weet je nog niet zo goed wat je voor bijbaan wil? Kijk dan eens op de website van YoungCapital. Dit uitzendbureau gelooft in de kracht van jongeren en is daarom perfect om een bijbaan voor jou te vinden. Je kunt telefonisch of via de e-mail contact met hen opnemen. Er staan tientallen vacatures online van allerlei verschillende branches. Voor ieder wat wils, dus! 

5. Fiverr

Ligt je hart bij grafische vormgeving? Of bij muziek maken, video's editen of boeken schrijven? Dan is Fiverr absoluut een website waar je een kijkje op moet nemen. Via Fiverr kun je jezelf aanbieden als freelancer. Je kunt opdrachten aannemen in bijna elke branche. Ook handig: je bepaalt je eigen salaris! 

Een laatste tip: kijk ook op onze vacature pagina! Hier plaatsen wij regelmatig vacatures voor bijbanen in Leiden. Ook kan het helpen om termen als 'bijbanen Leiden' en 'bijbaan in Leiden' op Google in te tikken. Veel plezier met het vinden van een bijbaan!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op