← Terug naar overzicht

Vaderdag 2020: 5x dingen om te doen in Leiden

Vaderdag Leiden

Dit jaar is Vaderdag even wat anders dan normaal gesproken: waar je vorig jaar nog langskwam om iets met je vader te doen, is dat nu helemaal niet het slimste wat je kunt doen. Of je nou nog thuis woont of niet: wij hebben een lijstje gemaakt met ideeën waar je inspiratie uit op kan doen. Vaderdag valt dit jaar op zondag 21 juni.

Disclaimer: Hou minstens 1,5 meter afstand en spreek niet onnodig af. 

1. Zet een pubquiz in elkaar

Dit kun je doen als je thuis woont, maar ook op afstand. Maak via powerpoint of Kahoot.com een pubquiz aan en verzin een aantal vragen in verschillende categorieën. Heb je broers of zussen? Verdeel de verschillende categorieën; zo weet jij niet alle vragen al en kun je gezellig mee doen! Wil je de pubquiz op een échte pubquiz laten lijken? Koop dan bierviltjes, verschillende soorten bieren en een lekkere muzieklijst voor op de achtergrond. Misschien kun je zelfs een eigen bar creeëren! Als je op afstand de pubquiz moet doen, kun je dit natuurlijk doen via verschillende apps, zoals Skype, Zoom, Houseparty en Microsoft Teams. 

2. Laat een lekker ontbijtje/borrel/diner bezorgen 

Woon je niet thuis en kun je daarom je vader dit jaar niet zien op Vaderdag? Overweeg eens om een borrelpakket bij je vader te bezorgen. Verschillende restaurants bieden deze service aan. In Leiden is dat onder andere Proeflokaal1574. Via de webshop kun je verschillende wijnen en snackboxen laten bezorgen. Wil je écht je vader verwennen en heb je een groot budget? Dan is de online wijncursus misschien een goed idee! Is jouw vader meer van de ontbijtjes? Neem dan eens een kijkje op de website van Ontbijtservice.

3. Maak zelf een ontbijt/borrel/dinerpakket

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om een ontbijt-, borrel- of dinerpakket in elkaar te zetten. Koop bij de supermarkt lekkere ingrediënten en maak hier een leuk cadeau van. Geef het af bij je vaders voordeur als je niet thuis woont of zet het als verrassing klaar in de woonkamer als je wel thuis woont! Eten kan iedereen wel waarderen, toch?

Is het topweer met vaderdag? Steek dan de bbq aan! We geven je tips voor een goede bbq!

4. Kijk samen een film

Zijn jij en je vader fan van films en/of series? Misschien is Netflix Party dan iets voor jou! Ideaal voor als je niet thuis woont, maar wél iets samen met je vader wil doen. Via de desktopapp kun je tegelijkertijd een Netflix film kijken en tussendoor chatten. Je kunt ook de app SyncLounge overwegen: deze app synchroniseert de film die jullie kijken. Op deze manier loopt de één niet achter op de ander! 

5. Bewaar je cadeau voor een later moment

Kom je er nou écht niet uit? Dan kun je er altijd voor kiezen om een cadeaubon te geven aan je vader. Zo kun je ervoor kiezen om uiteten te gaan als dat weer kan of een avondje bioscoop als dat weer zonder zorgen kan. Het leuke hieraan is dat je vader (en jij!) uit kunnen kijken naar een leuk uitje Dat is altijd leuk om te krijgen!

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan om je vader dit jaar in het zonnetje te zetten! 

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op