← Terug naar overzicht

5x de lekkerste zomerrecepten

Met dit lekkere weer is het extra jammer dat we niet op een gezellig overvol terras kunnen zitten, maar door een van deze heerlijke recepten te maken krijg je toch een beetje het gevoel alsof je uit eten bent! Wijntje erbij and you're good to go!

Asperges

Asperges horen écht bij de lente en zijn hartstikke lekker! Ben je niet zo’n fan van het traditionele recept met ham en ei? Google dan voor de variatie eens wat andere recepten met witte of groene asperges. Wat dacht je bijvoorbeeld van groene asperges met ravioli, olijven en zongedroogde tomaatjes? Serveer op je balkon of in de tuin en het is net alsof je in een warm land bent!

Couscoussalade

Op een warme lentedag heb je natuurlijk helemaal geen zin om uren in een warme keuken te staan. Dan is een snelle, frisse salade het allerlekkerst! Natuurlijk kun je een gewone salade maken, maar je kunt ook eens couscous proberen! Dit gerecht met couscous, tzatziki, falafel, courgette en munt is snel gemaakt en superlekker!

IJskoffie

IJskoffie is een ideale verfrisser op een warme dag! Het is ook nog eens supermakkelijk om zelf te maken. Mix een flinke scheut melk, ijsblokjes en wat koffie en je hebt al een lekkere ijskoffie klaar! Wil je een wat spannender recept? Probeer dan deze ijskoffie met havermelk en chocolade eens uit!

Lenterisotto

Eigenlijk is risotto in elke maand van het jaar een goed idee. In de lente kun je bijvoorbeeld kiezen voor een risotto met frisse groenten, zoals dit recept met snijbonen en tuinbonen! En het voordeel aan risotto is dat het lekker is met bijna elke soort groente! Dus experimenteren maar!

Poké bowl

Is zelf sushi maken nog een brug te ver? Kies dan voor een poké bowl. Minder werk dan sushi, maar minstens net zo lekker! Je kunt zelf je favoriete ingrediënten toevoegen en het is heerlijk fris op een lentedag! Maak bijvoorbeeld eens dit recept!

Wil je graag gezonder koken, maar niet saai eten? Lees dan onze blog over hoe je gezond en gevarieerd avondeten maakt!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op