← Terug naar overzicht

Bezoek deze 5 musea online

musea online

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel bedrijven en instanties, waaronder musea, op dit moment gesloten. Langzaamaan wordt het bezoeken van een museum weer mogelijk, maar vind je dat toch eng? Of wil je het gewoon vanuit huis bekijken? Dat kan! Online kun je het entertainment en de cultuur beleving van  musea ervaren. Hieronder vind je vijf musea die leuk zijn om online te bezoeken!

Het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden biedt online veel opties aan om je te verdiepen in de verschillende aspecten van de geschiedenis. Zo zijn er pop-up tentoonstellingen, online audiotours over de Grieken en Egypte, online colleges over het Neanderthalerwerktuig en reliëfs van Horemheb en virtuele rondleidingen.

Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum deelt online tips voor do it yourself projecten om thuis aan de slag te gaan, geïnspireerd op de schilders en fotografen van de verschillende collecties uit het museum. Verder vind je er meer informatie over bepaalde museumstukken en kun je meedoen aan de challenge om thuis een bekend werk te imiteren met jezelf in de hoofdrol!

Het Anne Frank Huis

Naast dat je het Achterhuis nu virtueel kunt bezoeken, kun je ook het Anne Frank videodagboek bekijken. Dit bestaat uit vijftien afleveringen en bevat de personages, gebeurtenissen en locaties die zijn gebaseerd op haar dagboekverhalen. Daarnaast kun je met de app ‘Anne Frank House VR’ in virtual reality de onderduikplek verkennen.

Het Groninger Museum

Via een online tour kun je nu het Groninger Museum bezoeken. Deze 360 graden interactieve tour brengt je langs de verschillende zalen en heeft diverse hotspots met onder andere audiofragmenten, video’s, kijkvragen en weetjes. Op deze manier beleef je de diverse kunsttentoonstellingen vanuit jouw eigen huis.

Teylers Museum

Naast een tour door het gebouw kun je de collectie van het Teylers Museum online ook in detail bekijken. Ook kun je verhalen van de medewerkers lezen over bepaalde museumstukken en geeft het museum regelmatig live rondleidingen via Instagram. Deze zogenaamde Teylers Thuis Tours zijn ook via Youtube te bekijken.

Internationale musea

Wil je nog meer cultuur opsnuiven vanuit je eigen huis? Wereldwijd doen er diverse grote musea mee aan de online trend. Zo kun je dus ook collecties bekijken van The Metropolitan Museum of Art, Museo Guggenheim Bilbao en Gallerie degli Uffizi.

Na het bezoeken van een tof museum even je benen strekken? Zet één van deze leuke podcasts op, dan wordt het wandelen nooit saai!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op