← Terug naar overzicht

De voordelen van wonen in een studentenhuis in Leiden

woonkamer

Zeg je studentenleven, dan zeg je ook studentenhuis! Wil je graag weten wat de voordelen zijn van wonen in een studentenhuis in Leiden en hoe je een studentenhuis vindt? Lees dan snel verder!

Waarom wil je wonen in een studentenhuis in Leiden?

Twijfel je nog of je je vertrouwde ouderlijk huis wel moet inruilen voor het Leidse studentenleven? Er zitten superveel voordelen aan wonen in een studentenhuis! Natuurlijk heb je meer vrijheid en is het heel gezellig om met andere studenten te wonen, maar er is meer! Je leert bijvoorbeeld al heel snel leuke mensen kennen in je nieuwe stad. En als je geluk hebt, worden je huisgenoten je beste vrienden en zijn ze er altijd om op terug te vallen. Problemen met studeren? Misschien is er wel een huisgenoot met dezelfde studie die je kan helpen. En kom je echt niet uit met je geld deze maand? Er is vast wel een huisgenoot die een paar boodschappen voor je wil voorschieten. En zo zijn er nog veel meer voordelen van het wonen met huisgenoten!

Hoe vind je leuke studentenhuizen in Leiden?

Als je nu overtuigd bent dat een studentenhuis echt wat voor jou is, moet je er wel nog een vinden… Dat kan soms best lastig zijn, want er zijn natuurlijk nog meer kersverse studenten die op zoek zijn naar een leuke kamer. Maar gelukkig zijn er ook een heleboel studentenhuizen in Leiden! De meeste studenten vinden een kamer door te hospiteren. Je reageert dan op een berichtje van een studentenhuis, vaak op Kamernet of in een Facebookgroep. Als je geluk hebt, word je uitgenodigd voor de hospiteeravond. Je kan het huis dan zien en of jullie bij elkaar passen. Maar er zijn meer manieren om aan een leuk huis te komen. In veel studentenhuizen wonen alleen leden van een bepaalde vereniging, dus zo kun je via je studentenvereniging aan een tof huis komen! En dan kan het ook nog altijd via via, want zodra je mensen leert kennen in Leiden is er vast wel iemand die iets leuks voor je weet! De beste tip voor het vinden van het perfecte studentenhuis is misschien wel: geef niet te snel op. Veel studenten hebben wel tien keer moeten hospiteren voordat ze hun plekje hebben gevonden, dus met jou komt het ook helemaal goed!

Tip: lees ook hoe vind je een kamer in Leiden? Als je nog meer tips kunt gebruiken voor de zoektocht naar je eigen plekje!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op