← Terug naar overzicht

Besparen als student in Leiden

markt

Als student heb je het financieel gezien niet altijd even makkelijk. Je bent een heleboel geld kwijt aan collegegeld, boeken en huur. En nu de stufi ook nog afgeschaft is, hebben bijna alle studenten een torenhoge studieschuld. Besparen op je uitgaven kan dus nooit kwaad. Ik geef je daarom tips hoe je geld kunt besparen als student in Leiden!

Bespaar op je vaste lasten

Het geld dat je kwijt bent aan vaste lasten als collegegeld, huur, verzekeringen en abonnementen kan hoog oplopen. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd te checken of dit goedkoper kan. Kijk bijvoorbeeld steeds aan het eind van het jaar of je energierekening en verzekeringen goedkoper kunnen. Ook is er een grote kans dat je flink kunt besparen op je telefoonrekening. Zo ben ik van een telefoonabonnement met toestel overgestapt naar een sim only voor studenten bij Simyo. Dit is niet alleen goedkoper omdat ik geen toestel meer hoef af te betalen, maar ook omdat er een speciaal studententarief is. Als je wil weten wat de andere verschillen zijn, lees dan ook wat het verschil tussen sim only en prepaid is.

Studentenkorting in Leiden

Een andere manier om geld te besparen is door zoveel mogelijk te kopen bij winkels waar ze studentenkorting aanbieden. Bij alle bioscopen en veel musea in Leiden krijg je op vertoon van je collegekaart korting. Daarnaast zijn er verschillende kappers die je structureel korting geven op vertoon van je studentenkaart. Dit is bijvoorbeeld bij OBVIOUS Kappers en Het Kap Perron. Wil je eten bestellen met studentenkorting? Dan moet je bij New York Pizza zijn. Verder zijn er ook een heleboel leuke en goedkope restaurants in Leiden waar je met een studentenbudget prima uiteten kan!

Besparen op je boodschappen

Stiekem geef je een heleboel geld uit aan eten en andere boodschappen, terwijl het zoveel goedkoper kan! Koop bijvoorbeeld geen eten meer onderweg, maar smeer gewoon wat boterhammen. Kijk ook elke week wat de aanbiedingen zijn bij de verschillende supermarkten en bepaal aan de hand daarvan wat je gaat eten deze week. Het scheelt dat meeste supermarkten allemaal bij elkaar in de buurt zitten in Leiden, dus je kan prima een tochtje maken langs de verschillende supermarkten. Houd je daarnaast aan je lijstje en koop geen onnodige dingen. Scheelt je toch een hoop geld!

Een andere tip is om je inkopen op de markt te doen. Niet alles is op de markt goedkoper, maar vis en fruit zijn dat vaak wel. Het is nog beter om op regenachtige dagen je inkopen op de markt te doen. Als het regent, gaan er namelijk een stuk minder mensen naar de markt en wordt er minder verkocht. Tegen het einde van de middag zijn de verse producten dan nóg goedkoper. Zo had ik laatst op een regenachtige dag 3 bakken aardbeien voor €3,- en kreeg ik een gratis zak krentenbollen bij de broodkraam. De markt in Leiden vind je elke woensdag en zaterdag op de Beestenmarkt en Lammermarkt.

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op