← Terug naar overzicht

5x vegetarische restaurants in Leiden

vegetarische restaurants in leiden

Steeds meer mensen zijn om wat betreft het wel of geen vlees eten: vegetarisch eten heeft allang niet meer het 'suffe' imago als twintig jaar terug. In tegendeel! Vegetarisch eten draagt bij aan een dier- en milieuvriendelijkere wereld en is daarom één van de betere keuzes die je kunt maken. Check onderstaande vegetarische restaurants in Leiden eens uit!

Restaurant Logica

Restaurant Logica is een biologisch restaurant. Maandelijks verandert de lunchkaart, waardoor een bezoekje aan Restaurant Logica nooit saai wordt. Ook voor avondeten kun je hier goed terecht. Kies uit het ruime assortiment van vegetarische gerechten. Leuke bijkomstigheid: er staan ook veel vegan gerechten op de menukaart! Stille Rijn 11, 2312 DE, Leiden.

Catootje aan de Markt

Bij Catootje aan de Markt kun je uit heel veel vegetarische gerechten kiezen. Het restaurant geeft ook aan dat elk gerecht vegetarisch gemaakt kan worden. Klinkt ons als muziek in de oren! Let wel op: het restaurant is gesloten van zondag t/m dinsdag. Het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur stond. Kaasmarkt 10, 2312 HZ, Leiden.

HOEZO

In het hartje van Leiden vind je het vegetarische restaurant HOEZO. Het restaurant heeft een wisselende, biologische kaart en daarom ideaal voor vegetariërs of mensen die minder vlees willen eten. Hier vind je alles behalve vlees! Ook leuk: je hebt al een hoofdgerecht voor 10,50 euro! Vrouwensteeg 7a, 2312 DX, Leiden.

Aloha

Aloha is de perfecte optie voor jou als je houdt van de typische streetfood a.k.a. comfort food. Van vegetarische hotdogs tot nacho's en van loaded fries tot een veggie kapsalon. Om je vingers bij af te likken! Aloha is ongeveer vijf minuten lopen vanaf het station en 1 minuut van de Beestenmarkt. Lekker centraal, dus. Steenstraat 22, 2312 BW, Leiden.

Gaspare Ristorante Pizzeria

Ben jij een echte liefhebber van Italiaans eten en kun je niet genoeg krijgen van pasta's en pizza's? Dan is Gaspare Ristorante Pizzeria iets voor jou. Het restaurant heeft een hele vegetarische menukaart waar de keuze reuze is. Luxeprobleem, dus! Nieuwe Rijn 42a, 2312 JG, Leiden.

Gelukkig zijn er veel vegetarische restaurants in Leiden waar je uit kunt kiezen. Wil je graag thuis ook wat gezonder eten? We vertellen je graag hoe je gezonder, maar wel net zo lekker voor jezelf kookt!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op