← Terug naar overzicht

Zo maak jij jouw tuin klaar voor het najaar

Herfst tuin

Nederland heeft de warmste dagen deze zomer weer gezien en dat betekent dat we richting de herfst gaan. De herfst brengt veel regen, vallende blaadjes en donkere dagen met zich mee. Maar dat betekent niet dat de herfst geen gezellige maand is. We kunnen nog steeds naar het terras met dank aan heaters of buiten zitten in ons tuintje. Maar dan moet je je tuin natuurlijk wel even klaarmaken voor de hersft!

Overdekt zitten

Ook in het najaar kunnen we nog steeds genieten van de buitenlucht. Dus als jij een lekker tuintje of balkon hebt in je studentenhuis dan kan je er zeker nog gebruik van maken. De eerste stap is om er wel voor te zorgen dat je overdekt zit. We wonen nou eenmaal in Nederland en daar kan het van de ene op de andere minuut met bakken uit de lucht komen vallen. Een parasol is niet alleen geschikt voor het tegenhouden van de zon en het creëren van een lekker schaduwtje, maar het houdt je hoofd ook lekker bedekt. Als je dus graag een parasol als overkapping gebruikt, ga dan voor een waterdichte parasol! Omdat het najaar bijna aanbreekt zijn er veel parasol aanbiedingen. Zo scoor jij jouw parasol voor een leuke prijs en heb je er nog zomers lang plezier van!

Gezelligheid kent geen tijd

Ook in het najaar kan het buiten zitten leiden tot gezellige avondjes, vooral met je huisgenoten. Het aanschaffen van een heater zorgt ervoor dat je nog tot laat in het jaar buiten kan blijven zitten. Deze hoeven ook helemaal niet veel te kosten, dus overleg eens met je huisgenootjes om er eentje aan te schaffen. Zo krijg je ook de mogelijkheid om nog buitenactiviteiten te organiseren met zijn allen. Bijvoorbeeld een gezellige najaar barbecue of een spelavond in de tuin.

Tuin herfstklaar

Je tuintje moet natuurlijk wel even helemaal opgeknapt worden voor het najaar. Zo weet je zeker dat je planten en ander groen er weer helemaal tegenaan kunnen in het najaar. Begin met een grondige snoeibeurt. Als je dat doet voordat de échte koude dagen zijn aangebroken, kunnen je planten nog goed herstellen. Maai het gazon ook nog één laatste keer in oktober, want zo komt je gazon prima de kou door. Het heeft namelijk geen zin om je hier nog na oktober aan te wagen. Je gras groeit dan door de kou niet meer goed aan. Verwijder tot slot de herfstblaadjes regelmatig, zodat je tuin er nog steeds mooi bij ligt! Je kan je tuintje op nog vele manieren opknappen, maar dit zijn de basis stappen om je tuin herfstklaar te maken!

Wil je nog een najaarsactiviteit voor in de tuin organiseren samen met je huisgenoten? Ga thuis terrassen met een online bierproeverij!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op