← Terug naar overzicht

Tips om een kamer te vinden in Leiden

wonen in leiden

Leiden is een superleuke studentenstad om in te wonen, maar je moet natuurlijk eerst nog een kamer vinden. Wil jij graag een kamer in Leiden? Lees dan snel verder!

Kamer zoeken

Als je in LeidenStudentenstad wil gaan wonen, moet je op zoek naar een kamer. Dit is vaak best even lastig, want je bent niet de enige die op zoek is naar een leuk huis. Gelukkig zijn er allerlei verschillende manieren om aan een kamer te komen. Veel (aankomende) studenten schrijven zich in bij DUWO. Hier vind je allerlei huizen en kamers speciaal voor studenten. Ook kun je lid worden van Facebookgroepen, zoals de groep Kamer huren in Leiden. Vaak zie je hier weer net andere huizen voorbijkomen dan op DUWO. Lukt het niet om een vaste kamer te vinden? Veel studenten die tijdelijk naar het buitenland gaan of om een andere reden niet in hun kamer wonen bieden hun kamer aan als onderhuur. Zo heb je alvast een plekje voor een paar maanden, om vanaf daar verder te zoeken naar dat perfecte studentenhuis! 

Hospiteren

Als je via een website of Facebook een leuke kamer tegenkomt, moet je vaak gaan hospiteren. Zo kunnen jij en het huis zien of jullie bij elkaar passen. Elk huis is anders, dus elk huis kiest een vorm van hospiteren die goed bij het huis en de mensen past. Hospiteren kan heel gezellig zijn, maar veel studenten moeten wel tien of twintig keer hospiteren voordat ze de goede match vinden. Geef dus niet te snel op: jouw toekomstige kamer zit er echt tussen!

Wil je graag weten hoe hospiteren eraan toe gaat? We hebben hier een speciale Hospiteer-pagina over geschreven!

Je thuis gaan voelen

Heb je een leuke kamer gevonden én mag je er gaan wonen? Dan is het tijd om te verhuizen! Het kan best even wennen zijn om alleen in een nieuwe stad te gaan wonen. Daarom is het belangrijk je kamer zo in te richten dat je je er fijn voelt. Hang leuke foto’s op, koop wat plantjes of een mooi vloerkleed: zo maak je je kamer écht van jou. Leiden is gelukkig een fijne stad waar je je snel thuis gaat voelen, dus je gaat vast een geweldige tijd hebben met je nieuwe huisgenoten!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op