← Terug naar overzicht

Luxer studentenhuis in vier stappen

Onwijs gezellig zo’n studentenhuis, maar aan luxe is er vaak een groot gebrek. Grote kans dat ook in jouw studentenhuis het behang van de muren valt, de deuren nog maar net in de scharnieren hangen en je moet oppassen waar je loopt door de gaten in de vloer. Ach, dat hoort er nou eenmaal bij en dat wisten we van tevoren! Maar wist je dat je in een paar simpele stappen jouw studentenhuis een luxere uitstraling kan geven? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Stap 1: badkamer en wc           

De badkamer en wc zijn in studentenhuizen vaak flink verouderd en niet altijd even fris. Gelukkig kun je deze ruimtes met een paar kleine ingrepen al flink opknappen. De wc kun je al gemakkelijk verbeteren met een beetje verf op de muur en een nieuwe wc-bril op de pot. Ook is dit echt zo'n plek waar je leuke dingen kunt ophangen. Foto’s, kaarten, grappige teksten en vergeet de kalender niet. Hiermee maak je het gezellig. In de badkamer kun je een (zachte) badmat neerleggen. Niet alleen erg lekker, want het staat ook knus. Als je iets meer wil besteden ana het opknappen van de badkamer kun je kijken naar nieuwe badkamermeubels. Ook kun je de douchekop vervangen door een regendouchekop. Hoe luxe is dat? Je kunt bijvoorbeeld een regendouchekop kopen bij tegeldepot.nl. Heerlijk! 

Stap 2: likje verf

Niet de allerleukste klus, maar het levert wel een goed resultaat op. Met een fris likje verf op de muur knapt jouw studentenhuis al een stuk op. Een nieuw kleurtje of gewoon wit. Als jullie het met z’n allen doen dan is dit zo gepiept! Een dagje met keihard de muziek aan verven, dat is toch best gezellig? Voor de echte creabea’s onder ons is het leuk om iets nieuws op de muur te doen. Bijvoorbeeld banen in verschillende kleuren op de muur of alleen de onderste helft van de muur in één kleur. 

Stap 3: meubels

Kijk eens naar de meubels in jouw studentenhuis. Staan deze er al 100 jaar? Dan wordt het tijd voor nieuwe. Ga met z’n allen op pad en breng een bezoekje aan verschillende kringloopwinkels. Hier hebben ze vaak mooie banken, tafels en eetkamerstoelen voor weinig geld. Perfect voor bij jullie in huis! Een andere optie is om te kijken op Marktplaats. Hier staan soms zelfs banken die je gratis mag afhalen. Als er in de woonkamer of keuken nog een oude kast staat, kunnen jullie deze een likje verf geven om hem weer te laten shinen. Dit noemen ze ook wel upcyclen.

Stap 4: aankleding

Een luxere uitstraling kun je ook geven met verschillende accessoires. Een groot vloerkleed bij de bank kan onwijs chique staan, maar ook erg knus. En wat dacht je van een mooi schilderij boven de bank? Daarnaast mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Naast het feit dat ze erg leuk en gezellig staan in huis, doen ze ook veel goed. Er zijn veel luchtzuiverende planten en dat kun je in een studentenhuis wel gebruiken denk ik!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op