← Terug naar overzicht

Tips voor een fijne studeersessie in huis!

Thuis studie

Tijdens de coronacrisis hebben we bijna allemaal het thuis studeren en werken ervaren. Tentamens werden opeens thuis gemaakt worden en bibliotheken en koffietentjes waren dicht zodat we niet even konden komen studeren. De meeste studenten hebben langzamerhand hun eigen weg hierin gevonden, maar ook dit studiejaar hebben hogescholen en universiteiten ervoor gekozen om grotendeels online les te geven. Daarom delen wij wat tips om jouw studeersessie thuis tot een succes te maken!

Een fijne kamer

Werken in de woonkamer of aan de keukentafel is voor niemand heel motiverend. Hier lopen je huisgenootjes rond en heb je zicht op de vaat die nog gedaan moet worden. Ga dus in je eigen kamer zitten en ruim voordat je gaat beginnen met studeren even goed op, zo word je niet afgeleid door rommel. Zorg ervoor dat je een fijne stoel hebt staan en een fijne tafel om aan te werken. Ga vooral niet vanuit bed aan de slag, want dan is de kans wel heel groot dat je zomaar een powernap doet...

Genoeg energie

Als je thuis werkt is het belangrijk dat je hele dag door genoeg energie houdt. Op school krijg je voornamelijk energie door klasgenoten (en koffie), maar thuis moet je het zelf doen. Zorg er dus voor dat je genoeg energie hebt. Je ramen hebben hier een groot aandeel in! Zorg dat er in je kamer genoeg daglicht en frisse lucht binnenkomt. Zo blijf je door de dag heen productiever. Een plisse gordijn is een fijn gordijn voor in studentenkamers en zorgt voor genoeg zonlicht, maar ook privacy! Naast daglicht kan je ook veel energie halen uit voeding. Goede voedingsmiddelen voor een dagje studeren zijn onder andere noten, bananen, bessen en avocado’s. Sla dus een slechte, vette hap even over want hiermee haal je je energiepeil direct naar beneden.

Werk in blokken

Thuis werken kan jouw concentratie al heel snel de das omdoen. Werk dus automatisch in blokken zodat je het voor jezelf iets gemakkelijker maakt. Vaak studeer je maximaal 2 uur geconcentreerd en neemt dit daarna beetje bij beetje af. Studeer dus in blokken van 2 uur. Neem daarna telkens even een korte pauze van een kwartiertje, drink een bak koffie, eet een appel en of klets even bij met je huisgenootje. Neem dus voldoende pauzes om door de dag heen productiever te blijven en ga daarna weer fit aan de slag!

Samen met je huisgenootjes

Als je samenwoont met huisgenootjes is het misschien een fijn idee als zij ook allemaal bezig zijn met studeren. Spreek dus met elkaar af wanneer jullie willen gaan studeren zodat jullie niet de hele dag door bij elkaar naar binnen lopen. Houd samen pauzes en voordat je het weet heb je een hele dag geconcentreerde studie erop zitten! Beloon jullie zelf daarna dan ook met de lekkerste Leidse biertjes!

Meer studentennieuws

Abonneren op