← Terug naar overzicht

Verhuizen: hier moet je aan denken!

verhuisdoos hond

Als je gaat studeren is er een grote kans dat je ook op kamers gaat. Zeker als je nieuw in Leiden bent, is het fijn om hier te gaan wonen. Geen lange reistijd naar college, na een borrel rol je zo naar huis en geen verantwoording aan je ouders afleggen. Natuurlijk is het ook supergezellig om met leeftijdsgenoten te wonen en je leert de stad én andere mensen veel sneller kennen. Heb jij ook eindelijk die fijne kamer in Leiden gevonden? Dan zijn er nog wel wat dingen waar je aan moet denken!

Spullen inpakken

Ok dit is misschien niet het leukste klusje, maar wel iets wat moet gebeuren. De truc is om bij het inpakken van je spullen na te denken over wat er in elke doos moet. Dit scheelt je namelijk een heleboel tijd als je de spullen moet uitpakken! Gooi dus niet alles door elkaar, maar stop spullen die bij elkaar horen ook in dezelfde doos. Doe bijvoorbeeld de kleding bij elkaar die je vaak aan hebt en stop je zomerspullen in een andere doos. Als je op elke doos schrijft wat erin zit, weet je bij het uitpakken ook welke dozen je als eerste wil leeghalen en welke kunnen wachten.

Breekbare spullen verhuizen

Het is ook handig om zoveel mogelijk breekbare spullen bij elkaar te stoppen en dit aan te geven op de doos. Zo weet je met welke dozen je voorzichtig moet doen. Rol de spullen in bubbeltjesplastic of in een paar oude kranten. Let bij het verhuizen van de dozen ook op dat de dozen met breekbare spullen niet kunnen schuiven. Als je er zeker van wilt zijn dat je spullen heel aankomen, kun je ook een verhuisbedrijf in Leiden inschakelen. Deze professionals helpen je dan om alles veilig naar je nieuwe kamer te brengen. Verhuis je niet binnen Leiden, maar vanuit een andere stad? Dan kan het beter zijn om een verhuisbedrijf uit de buurt te regelen. Veel verhuisbedrijven rekenen namelijk ook kosten om van het verhuisbedrijf naar de plek te rijden waar ze de spullen moeten ophalen. Als je dus bijvoorbeeld uit de buurt van Amsterdam komt, kan verhuisbedrijf Amsterdam een betere keuze zijn.

Inschrijven in de gemeente

Nu je spullen over zijn, is het tijd voor de administratieve zaken. Inschrijven bij gemeente Leiden kan vanaf 4 weken voor tot 5 dagen na de verhuizing. Het is belangrijk dat jij je inschrijft op je nieuwe adres, want als je dat niet doet kun je zelfs een boete krijgen! Ook kan je verhuizing gevolgen hebben voor de hoogte van je studiefinanciering. DUO ontvangt automatisch je nieuwe adres van de gemeente, dus het is belangrijk dat je dit doorgeeft!

Adres wijzigen

Tot slot is het goed om ook andere organisaties op de hoogte te brengen van je nieuwe woonplek. Denk bijvoorbeeld aan je tandarts, huisarts, bank, telefoonprovider en andere bedrijven waar je een abonnement hebt lopen.

Meer studentennieuws

Kerstdiner
Abonneren op