← Terug naar overzicht

Studentenkamer make-over

kamer opknappen

Online colleges, werk en borrels met vrienden: we brengen tegenwoordig veel tijd door in onze studentenkamer. Komen de muren inmiddels op je af en ben je alle spullen nu wel zat? Tijd voor een make-over! Er zijn toch geen sporttrainingen, de winkels zijn dicht en een feestje zit er ook niet in, dus tijd genoeg! Je kunt supermakkelijk je kamer een make-over geven, waardoor jouw kamer weer helemaal als nieuw is. In deze blog leg ik je uit hoe je dat kunt doen, stap voor stap.

Opruimen en uitzoeken

Niet bepaald de leukste klus, maar dit is wel het begin van de make-over: opruimen en uitzoeken. Na een tijdje heb je misschien stapels met papieren verzameld en allerlei kleine spulletjes die je al een jaar niet meer hebt gebruikt. Weet je nog, dat dobbelcadeautje van kerst twee jaar geleden? Snel weg ermee! Als je het moeilijk vindt om spullen weg te gooien, vraag dan of iemand je wil helpen. Een huisgenootje bijvoorbeeld. Ik heb ooit eens met mezelf afgesproken: als ik iets langer dan een jaar niet heb gebruikt, dan moet het weg.

Nieuwe kleuren

Kleuren maken onwijs veel verschil in jouw kamer. Al eens gedacht aan een andere kleur op de muur? Stap uit je comfortzone en kies eens een kleur die je niet zo snel zou kiezen. Als je het uiteindelijk écht niet leuk vindt, dan verf je het toch weer over? Ook kun je een oud kastje een nieuwe kleur geven. Een likje verf kan ‘m weer als nieuw doen lijken! Ik heb laatst mijn houten stoelen geverfd. Ze waren donkerbruin en ik heb ze lichtblauw gemaakt. Wat een verschil was dat! M’n hele kamer lijkt meteen een stuk lichter. 

Accessoires

De aankleding van jouw studentenkamer bepaalt de sfeer. Het voordeel van accessoires is dat je deze makkelijk kunt vervangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van weer eens een nieuw dekbedovertrek? Dit kan een groot verschil maken in jouw kamer. En lekker voor de winter natuurlijk, dan liggen we het lieft in bed! Heb je wel eens een flanellen dekbedovertrek geprobeerd? Oh, wat heerlijk! Zo zacht en warm, een echte aanrader voor de koude winter! Ook de hoezen van kleine kussentjes kun je vervangen, net als kandelaars en vaasjes. Breng een bezoekje aan de kringloopwinkel als deze weer open is. Hier haal je voor een prikkie superleuke spulletjes! 

Schoonmaakbeurt

Alles geverfd, nieuwe spulletjes in huis gehaald en helemaal tevreden met het resultaat? Geef je kamer eerst een grote schoonmaakbeurt, voordat je er weer dagen in gaat zitten. Studeren in een verflucht is geen pretje, dus maak je kamer van onder tot boven schoon. En ja, ook achter de kast en onder het bed. Wedden dat jouw kamer weer als nieuw is?

Meer studentennieuws

Abonneren op