← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste voordelen aan wonen in Leiden

Leiden avond

Leiden, niet alleen bekend als de Sleutelstad of als jouw studentenstad, maar ook als een prachtige stad om in te wonen! Er zijn talloze redenen waarom dat zo is. Wat zijn nou de voordelen van de stad en wat kun je er allemaal beleven? Check onderstaande vijf voordelen van Leiden!

1. De geschiedenis die Leiden rijk is

Leiden barst van de geschiedenis van ruim 1200 jaar: Rembrandt van Rijn, Soldaat van Oranje, alle leden van het koningshuis die hier gestudeerd hebben en natuurlijk het Leidens Ontzet (nog een voordeel: Leiden heeft heel veel evenementen waar ook jij als student wat aan hebt). Ook is de Universiteit van Leiden de oudste universiteit in Nederland. Daar mogen we best trots op zijn! 

2. Leiden is een echte studentenstad

Waar kun je beter je studentenperiode spenderen dan in een échte studentenstad? Want dat is Leiden! Leiden telt meer dan 20 studentenverenigingen en dat is erg veel voor een middelgrote stad. Je maakt hier geheid snel vrienden! 

3. Veel parken in Leiden

In coronatijden moet je bewuster nadenken of je genoeg beweegt, want de dag is om voordat je het doorhebt. Om nou 's avonds laat in de vrieskou buiten te wandelen... wij passen! Overdag is het veel prettiger om te wandelen in een van de vele parken in Leiden bijvoorbeeld. Denk aan: Cronesteyn naar Vlietland (ongeveer 5 kilometer) of Oud Poelgeest naar de Leidse Hout (ongeveer 6 kilometer). Liever hardlopen? Check dan ook de leukste hardlooproutes in Leiden!

4. Hortus Botanicus Leiden

We hebben al de oudste universiteit van het land, maar Hortus Botanicus is ook nog eens de oudste botanische tuin van Nederland. Die kunnen we in onze zak steken! Het afgelopen jaar hebben we Hortus Botanicus niet veel kunnen bewonderen door de coronamaatregelen, maar dit jaar hopen we de deuren van de tuin helemaal plat te lopen!

5. Support your locals (tip voor Valentijnsdag!) 

Veel Leidse ondernemers hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad vanwege het coronavirus, en velen hebben het nu nog steeds erg zwaar. Gelukkig kan je ze een handje helpen en de lokale ondernemers steunen! Haal eens een koffietje to go als je gaat wandelen of bestel een keer cadeaus via een winkel in Leiden in plaats van een grote webshop. Of wat dacht je van een diner bij een Leids restaurant bestellen tijdens Valentijnsdag? Zo maak je niet alleen je date blij, maar ook de ondernemer! Dus wij zeggen: support your local(s) als je wat geld kan missen! Of het nou een klein of groot bedrag is. 

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op