← Terug naar overzicht

Sportieve buitenactiviteiten om te doen in Leiden

sportieve buitenactiviteiten

Zeker tijdens corona kan het best lastig zijn om goed in vorm te blijven en regelmatig te bewegen. Kun je maar moeilijk motivatie vinden om te gaan sporten of weet je niet wat je wil doen? Lees dan snel verder!

Hardlopen

Ik hoor je al denken: hardlopen is echt niets voor mij. Vaak is het niet gemakkelijk om zelf te gaan hardlopen, maar hier zijn oplossingen voor. Spreek bijvoorbeeld eens met een vriend of vriendin af om één of twee keer per week samen een rondje te rennen. Doe lekker rustig aan, zodat je ook gezellig kan bijkletsen. Let maar op: binnen no time ren jij een rondje om de singels! Je kan ook proberen om een schema te volgen, zodat je een doel hebt om naartoe te werken. Zo heb je meestal net iets meer meer motivatie!

Buiten fitnessen

Ben je meer van de krachttraining, maar kan of wil je niet naar de sportschool? Probeer dan eens één van de vele buitenfitness-locaties die Leiden rijk is! Deze plekken zijn ingericht om allerlei soorten fitness te doen en zijn gewoon openbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in het Huigpark, het Morspark en de Tuin van Noord.

Fietsen

Rondom Leiden kun je prachtige fietstochten maken. Je kunt bijvoorbeeld een leuk rondje maken bij de Kagerplassen, met prachtige vergezichten. Maar ook in de polders rondom Leiden is het heerlijk fietsen. En is het lekker weer? Fiets dan eens naar Katwijk! Vanaf daar kun je leuke tochtjes maken door de duinen, of lekker even over het strand wandelen. Om jezelf extra uit te dagen kun je ook eens proberen om te gaan racefietsen! Al deze tochten zijn ook daar hartstikke geschikt voor, en op een racefiets kun je ook wat verdere stukken fietsen!

Tennissen

Zin om een balletje te slaan? Neem eens een kijkje bij het Universitair Sportcentrum! Als je een abonnement afsluit bij het USC kun je een tennisbaan huren om met een vriend of vriendin te gaan tennissen. Heb je geen abonnement? Ook dan is het mogelijk om een baan te reserveren, voor studenten tegen een kleine vergoeding. Het is bij het USC trouwens ook mogelijk om voor veel andere sporten een veld te boeken, dus probeer ook eens iets anders!

Wandelen

Ben je nou echt niet van het sporten? Ga er dan eens lekker te voet op uit! Het is belangrijk om te blijven bewegen en een stukje wandelen kan iedereen! Er zijn genoeg mooie natuurgebieden in en rondom Leiden te vinden, zodat je in beweging kan blijven en ook nog eens mooie plekjes ontdekt.

Meer studentennieuws

Abonneren op