U bent hier

Studentenverenigingen in Leiden

Als je het over een studentenstad hebt, dan denk je al snel aan Leiden. Dat komt mede omdat er zoveel studentenverenigingen in Leiden zijn, maar ook een aantal van de oudste van Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat Koning Willem Alexander tijdens zijn studententijd ook lid van van een Leidse studentenvereniging?

Ruim 20 studentenverenigingen in Leiden

Leiden heeft ruim 20 verschillende studentenverenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studenten sportverenigingen, religieuze verenigingen en nog veel meer verschillende soorten studentenverenigingen. Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Tijdens EL CID kom je sowieso in contact met veel studentenverenigingen. Dan kun je altijd naar alle open feesten en zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is.

Gezelligheidsverenigingen in Leiden

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Leiden

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Leiden biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Leiden

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Leiden. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag