U bent hier

Studentenverenigingen in Leiden

Als je het over een studentenstad hebt, dan denk je al snel aan Leiden. Er zijn in Leiden een heleboel studiemogelijkheden aan de hogeschool en universiteit. Maar je wil natuurlijk ook genieten van het studentenleven. Voor een onvergetelijke studententijd kan je lid worden van een van de vele studentenverenigingen in Leiden. Wist je dat Koning Willem Alexander tijdens zijn studententijd ook lid was van een Leidse studentenvereniging?

Lid worden bij een studentenvereniging in Leiden

Leiden heeft ruim 30 verschillende studentenverenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen, religieuze verenigingen en studentenverenigingen met een andere focus. Sommige studentenverenigingen hebben een ontgroening, maar er zijn ook genoeg verenigingen waar dit niet zo is. Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rijtje gezet. Tijdens de EL CID introductieweek is er ook genoeg tijd om kennis te maken met de verschillende verenigingen. Bezoek zoveel mogelijk open feesten en praat met de leden. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging is waar je lid wil worden!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Leiden?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gezelligheidsverenigingen in Leiden

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen waar gezelligheid voorop staat. De leden organiseren samen activiteiten en genieten van hun studententijd.

Sportverenigingen in Leiden

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen!

Studieverenigingen in Leiden

Hier vind je een overzicht van alle studieverenigingen uit Leiden Studentenstad. Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging is verbonden aan een specifieke studie.

Overige studentenverenigingen in Leiden

Naast gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen zijn er nog veel meer studentenverenigingen in Leiden. Van politieke verenigingen tot culturele studentenverenigingen!