U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Leiden

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Bij gezelligheidsverenigingen is het absoluut niet het doel om alleen maar te drinken en te feesten, maar juist ook om jezelf te ontwikkelen, om elkaar te stimuleren om een studie te halen. In Leiden vind je de onderstaande gezelligheidsverenigingen.

Dinsdag Avond Club (DAC)

De Dinsdag Avond Club is de jongste studentenvereniging van Leiden. Op dinsdag wordt er gegeten en geborreld en er zijn jaarlijks verschillende activiteiten, zoals het gala en reizen.

SSR-Leiden

Studentenvereniging SSR-Leiden is een van de vijf grote gezelligheids verenigingen die Leiden rijk is. Met 700 leden is SSR groot genoeg om een volwaardig studentenleven te bieden aan zijn leden.

VSL Catena

Catena is een vereniging met weinig verplichtingen. De enige echte verplichting is het betalen van de jaarlijkse contributie. Op de schaal “alternatief – corporaal” zit Catena wat meer aan de alternatieve kant.

LSV Minerva

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland en nog steeds hebben de 1600 leden elke avond weer een schitterende tijd. Al bijna 200 jaar lang geeft de vereniging haar leden de tijd van hun leven.

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is met bijna 1800 leden niet alleen de grootste studentenvereniging van Leiden. Door de verschillende structuren van cordial (jaarclub), gezelschap (dispuut), commissie en (studie-)subvereniging heeft Augustinus iedereen wat te bieden.

ALSV Quintus

Op Quintus combineren we ontspanning, het opdoen van organisatorische vaardigheden en het ontmoeten en samenwerken met veel verschillende mensen tot een fantastische en unieke mix.