U bent hier

LSV Minerva

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland en nog steeds hebben de 2000 leden elke avond weer een schitterende tijd. Al ruim 200 jaar lang geeft de vereniging haar leden de tijd van hun leven.

Huizen van Minerva

In het hartje van de stad Leiden ligt Sociëteit 'Minerva', omringd door haar 142 ledenhuizen. Veel leden wonen in een van deze ledenhuizen. Deze huizen verschillen in grootte van 4 personen tot 35 personen. Leden zijn erg betrokken bij het verenigingsleven en de zaalavonden zijn maar een schijntje van wat Minerva te bieden heeft. Op de site van Minerva is meer informatie te vinden over de vereniging. Klik op contact en kijk bij ‘lid worden’ onder de  verschillende kopjes zoals 'Traditie', 'Huizen', ‘Studie’ en ‘Zelfontplooiing’ om te zien wat Minerva haar leden allemaal te bieden heeft.

Hechtheid tussen leden

Minerva wordt vooral gekenmerkt door de hechtheid tussen haar leden. Door de vorming van jaarclubs, verbanden en een sterke huizencultuur vormen de leden een hechte groep en is er sprake van een actieve betrokkenheid bij de vereniging. Minerva biedt vele mogelijkheden om je studententijd een extra invulling te geven. Zo zijn er verschillende sub-verenigingen van hockey, voetbal en tennis tot schaken, toneel en zweefvliegen waarbij je je kan aansluiten. Daarnaast worden er ieder jaar tientallen subcommissies gevormd door leden die feesten, sporttoernooien, lezingen en andere activiteiten organiseren. Het organiseren van dit soort evenementen is erg leerzaam en daarnaast is er natuurlijk niets mooiers dan alle leden op jouw feest uit hun dak te zien gaan.

Voor en door leden

Minerva is een vereniging voor en door leden. Word je lid van Minerva, dan kies je ervoor uitdagingen aan te gaan! Je kiest niet alleen voor de leuke feesten maar ook om je verder dan alleen je studie te ontplooien. Naast het wonen in een studentenhuis, vrienden voor het leven te maken of het organiseren van de verschillende evenementen, ontwikkel je jezelf op verschillende vlakken. Deze mentaliteit levert je een leuke studententijd op, maar daarnaast nog veel meer; je leert combineren!

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij deze vereniging? Lees dan ook het interview met LSV Minerva!

Contact L.S.V. Minerva

Breestraat 50
2311 CS Leiden

assessorii@lsvminerva.nl
www.lsvminerva.nl
 

Lees ook

Abonneren op