U bent hier

Sportverenigingen in Leiden

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Leiden biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Dus bekijk hieronder welke studenten sportverenigingen er in Leiden zijn.

Universitair sportcentrum Leiden

Met meer dan 10.000 m2 aan sportplezier krijg je een unieke kans om te ontdekken wat je leuk vindt. Dans, fitness, verschillende teamsporten en nog veel meer!

Thor (hockey)

Thor is de enige hockeyclub in Leiden die voor en door studenten is opgericht. Thor heeft studenten van allerlei studies, leeftijden en verenigingen rondlopen. Ben je een beginner bent of heb je al veel ervaring? Iedere student kan bij deze hockeyclub lid worden! Interesse? Lees hier de belangrijkste info op een rij.

SDA Leidance (salsa, stijldansen & tango)

SDA Leidance is de Leidse studentenvereniging voor salsa, stijldans en Argentijnse tango. De lessen hiervoor kun je volgen op het Universitair Sportcentrum (USC): voor de lessen heb je dus in ieder ge

Levitas (kanoën)

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. 

Leidse Studenten Duikvereniging (duiken)

De Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) is een van de vier studenten duikverenigingen die Nederland rijk is en werd opgericht in 1973 door een groepje enthousiaste duikers. 

Aquamania (waterpolo)

Wil jij graag werken aan je conditie onder begeleiding van een trainer? Ben je 't zat te moeten slalommen tijdens het vrije baanzwemmen? Altijd al willen leren waterpoloën? 

De Blauwe Schuit (zeilen)

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 300 leden. De sociëteit, haven en loods liggen ideaal bij elkaar op het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Maar wat heeft de Schuit jou te bieden?

Njord (roeien)

Roeien is dé studentensport bij uitstek in Nederland. Talloze verenigingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de wedstrijden, door de evenementen, maar bovenal door de passie.

Asopos de Vliet (roeien)

Wanneer je gaat studeren in Leiden en door wilt gaan met roeien, is lid worden bij Asopos de Vliet een goede keuze. Sinds 2008 zijn wij in het bezit van de modernste roeiaccommodatie van Nederland.

Plankenkoorts (windsurfen)

Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts is in 1981 in Leiden opgericht als één van de eerste surfverenigingen van Nederland. Ondertussen is de vereniging, met meer dan 550 leden.